“Agressie in het openbaar vervoer moet nu stoppen”

“De agressie tegen ov-medewerkers moet nu stoppen.” Dat schrijven diverse opdrachtgevers van het regionaal openbaar vervoer in een verklaring.

Ook Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit & Bereikbaarheid van de provincie Noord-Holland, onderschrijft de verklaring tegen geweld in het ov.

3 minuten stil

Zaterdagavond 20 april staat bijna al het openbaar vervoer in Nederland 3 minuten stil. Voor het tijdstip van zaterdagavond 22.30 uur is gekozen omdat afgelopen weekend rond die tijd een NS-conducteur zwaar werd mishandeld. 

In de aanloop naar de actie spreken de gedeputeerden OV van alle provincies en de bestuurders van Vervoerregio Amsterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en OV-bureau Groningen-Drenthe zich samen uit tegen iedere vorm van agressie tegen OV-personeel. Hieronder staat de volledige tekst van de verklaring.

“Handen af van ov-medewerkers”

“Het OV staat zaterdag 3 minuten stil. Wij ook. OV-medewerkers moeten veilig kunnen werken. Agressie tegen deze pure dienstverleners is verschrikkelijk en mag nooit worden geaccepteerd. Dat geldt zowel voor woorden als voor lichamelijk geweld. De grens is afgelopen zaterdag ver overschreden. Dit moet nu stoppen! Je blijft met je handen van onze OV-medewerkers af. Altijd en overal. We gaan na het afschuwelijke incident van afgelopen zaterdag en de stilte van komende zaterdag graag samen met medewerkers en bedrijven van het OV, met reizigersorganisaties, het Rijk en Justitie om tafel om dit te bereiken. Ov-personeel verdient groot respect. En bescherming waar nodig. Altijd. Zo simpel is het.”

OV-bestuurders van de provincies
Vervoerregio Amsterdam
Metropoolregio Rotterdam Den Haag
OV-bureau Groningen Drenthe

"Agressie in het openbaar vervoer moet nu stoppen"