Noord-Holland is een vaarroute rijker

Noord-Holland doet haar naam van waterrecreatieprovincie eer aan en is vanaf woensdag een vaarroute rijker.

In Zuid-Scharwoude, West-Friesland, is een historische route van 1,5 kilometer in ere hersteld en toegevoegd aan het sloepennetwerk van Noord-Holland. Iedereen kan zo genieten van lange vaartochten langs routes die nu met elkaar verbonden zijn.

Naast de vaarroute zijn ook 4 nieuwe bruggen gerealiseerd. Hiermee kan je zowel via het water als via land het gebied verkennen. "In het verleden waren we vooral bezig met land creëren en er is daardoor veel water in dit deel van West-Friesland gedempt. Met het herstel van deze historische vaarroute gaat een lang gekoesterde wens van recreanten en bewoners in vervulling", aldus gedeputeerde Waterrecreatie en Toerisme Esther Rommel. Naast recreatiemogelijkheden op het water bieden de nieuwe vaarroute en bruggen een impuls aan de lokale en regionale economie, omdat de bereikbaarheid en toegankelijkheid nu beter zijn. 

Subsidie voor watersport- en waterrecreatie 

Watersport en waterrecreatie zijn belangrijk voor de economie, de leefbaarheid en het plezier in Noord-Holland. Met zo veel kanalen, meren, plassen en de zee is er genoeg water om erin én eromheen te recreëren. Afgelopen jaren heeft de provincie diverse ontwikkelingen op het water en langs de kant financieel gesteund. Ook deze nieuwe vaarroute en bruggen in Zuid-Scharwoude zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. 

Medio mei stelt de provincie weer subsidie beschikbaar voor allerlei soorten initiatieven rondom waterrecreatie. Kijk in het subsidieloket voor meer informatie.

Noord-Holland is een vaarroute rijker
Feestelijke opening van de nieuwe vaarroute (Bron: Alexandra Heeremans)