Officiële opening Zaanbrug op 13 april

De werkzaamheden voor de Zaanbrug zijn afgerond. Iedereen kan inmiddels over de nieuwe Zaanbrug lopen of rijden. Om dit te vieren, wordt de Zaanbrug zaterdag 13 april 2024 om 14.00 uur officieel geopend.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de voormalige Zaanbrug te vervangen door een nieuwe brug. De brug voldoet zo weer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is de brug verhoogd en verbreed voor een betere doorgang van de scheepvaart en biedt de nieuwe brug meer ruimte aan fietsers en voetgangers. 

Inmiddels zijn alle werkzaamheden (vrijwel) afgerond en ligt er weer een brug die er jaren tegenaan kan! Deze mijlpaal wordt gevierd tijdens de officiële opening van de Zaanbrug.  

Programma officiële opening Zaanbrug op 13 april

Vanaf 14.10 uur verrichten gedeputeerde Jeroen Olthof (provincie Noord-Holland), wethouder Gerard Slegers (gemeente Zaanstad), wethouder Rolf van Wanrooij (gemeente Wormerland) en Gerrold Steembergen (mede-eigenaar Reimert Groep) de officiële handeling voor de opening van de Zaanbrug. De handeling vindt plaats bij de Zaanbrug.

Rondom de opening is er op 13 april tussen 10.00 uur en 17.00 uur in de Stoomhal de expositie met film en muziek ‘Kom over de brug’. In de Vermaning is de expositie ‘Overbruggen’ met film, muziek en wordt de uitslag van de gedichtenwedstrijd bekend gemaakt. Bezoekers kunnen genieten van de muziek van de brassband Eensgezindheid Wormer, de ballonnenkunstenaar bezoeken of een foto nemen van zichzelf met de Zaanbrug in de photobooth. De officiële opening is eveneens het startschot voor de roeiwedstrijd tussen de Zaankanaries uit Wormer en WRV de Zaan uit Wormerveer. Bovenstaande activiteiten zijn gratis en kunnen zonder aan te melden bezocht worden. 

Vervanging Zaanbrug

De vervanging van de Zaanbrug is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. De werkzaamheden worden door de aannemerscombinatie Reimert Bouw en Infrastructuur, Gebr. Beentjes en HSM Steel Structures uitgevoerd. De werkzaamheden van de afgelopen jaren zijn op beeld vastgelegd. Hiervan is een timelapse gemaakt, waarin de bouw van de Zaanbrug in 2 minuten is te volgen.

Videostill timelapse Zaanbrug
Bekijk de timelapse
(YouTube).

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/zaanbrug of de regionale Facebookpagina @ZaanstreekWaterland