Subsidie circulair bouwen verhoogd naar € 4 miljoen

De subsidieregeling circulair bouwen wordt met € 1 miljoen verhoogd. Vanaf 15 april 2024 kunnen subsidieaanvragen worden ingediend.

De provincie wil met de regeling het gebruik van hergebruikte en biobased materialen in de bouw stimuleren. Om meer woningcorporaties de mogelijkheid te bieden om in aanmerking te komen, wordt het huidige budget van € 3 miljoen met € 1 miljoen verhoogd. 

Voorwaarden

De aanvragen moeten gaan om initiatieven van woningcorporaties in Noord-Holland die inzetten op een zo groot mogelijke maatschappelijke impact. Denk aan projecten die bestaan uit renoveren, optoppen, aanplakken en/of uitplinten van bestaande gebouwen. Daarbij moeten zoveel mogelijk biobased materialen (zoals bamboe, riet en hennep) of secundaire (hergebruikte) materialen worden gebruikt, bijvoorbeeld stalen balken en plaatmateriaal. In de aanvraag moet ook worden toegelicht op welke manier kennis en de geleerde lessen worden gedeeld met partners.

Meer informatie 

De afhandeling van de aanvragen vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Per project wordt er minimaal € 200.000 en maximaal 40% van de kosten gesubsidieerd. De subsidieregeling valt binnen het Europese subsidieprogramma Kansen voor West

Subsidie circulair bouwen verhoogd naar € 4 miljoen