Verduurzaamde elektrische Fietsboot Vechtstreek vaart weer

Vanaf vandaag kunnen fietsers en recreanten gebruikmaken van de verduurzaamde Fietsboot op de Vecht.

Deze fietsboot vaart elektrisch en is daardoor duurzaam en stil. De Vecht is een belangrijke toegangspoort voor het recreatiegebied Loosdrechtse Plassen. 

Naast duurzame recreatie, levert de boot ook een bijdrage aan de fiets- en wandelvoorzieningen in het gebied. Zo verbindt de Fietsboot diverse routes in het gebied. Ook ligt de fietsroute van de UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies op steenworp afstand en zijn horeca en recreatiegebieden dankzij de boot beter bereikbaar voor wandelaars en fietsers. 

Verduurzaamde elektrische Fietsboot Vechtstreek vaart weer

Vrijwilligers aan het stuurwiel

Enthousiaste vrijwilligers runnen De Fietsboot op de Vecht volledig. Vorig jaar kwam kapitein Bernard Van de Weert uitgebreid aan het woord in een aflevering van Zomertoer. De boot vaart vanaf vrijdag 26 april in het weekeinde en vanaf medio juni dagelijks. Op www.defietsboot.nl zijn alle routes en opstapplaatsen te vinden. 

Subsidie voor watersport- en waterrecreatie 

Watersport en waterrecreatie zijn belangrijk voor de economie, de leefbaarheid en het plezier in Noord-Holland. Met zo veel kanalen, meren, plassen en de zee is er genoeg water om erin én eromheen te recreëren. Afgelopen jaren heeft de provincie diverse ontwikkelingen op het water en langs de kant financieel gesteund. Ook het verduurzamen van de Fietsboot is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Medio mei stelt de provincie weer subsidie beschikbaar voor allerlei soorten initiatieven rondom waterrecreatie. Kijk in het subsidieloket voor meer informatie.