Nachtelijke werkzaamheden Brug Ouderkerk

In de avonden en nachten van 21 tot 29 februari 2024 vinden er werkzaamheden plaats aan de Brug Ouderkerk in Ouderkerk aan de Amstel.

De werkzaamheden worden aan de noordelijke brug uitgevoerd en zijn onderdeel van de herstelwerkzaamheden die sinds 8 januari plaatsvinden. De noordelijke brug is tijdens het nachtelijke werk afgesloten en het wegverkeer wordt via een om- en om regeling over de andere brughelft geleid. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gewoon van de brug gebruik blijven maken. 

De werkzaamheden vinden elke avond/nacht van 22.00 uur tot 06.00 uur plaats in de periode van 21 tot 29 februari. De aannemer voert dan onder andere laswerkzaamheden uit, waarbij de brug niet te veel mag trillen. Het gemotoriseerd verkeer wordt daarom van de noordelijke brug geweerd en via de zuidelijke brug geleid. Met behulp van verkeersregelaars geldt een om- en om-regeling voor het verkeer vanuit beide richtingen tussen de kruispunten Hoger Einde Noord en de Amstelslag.  

Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden via de normale wijze gebruik blijven maken van fiets- en voetpaden. 

Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan zijn de nacht van 29 februari op 1 maart en de nacht van 1 maart op 2 maart als reservenachten ingepland. 

Herstelwerkzaamheden

Vanwege een eerder geconstateerd mankement kan de Brug Ouderkerk sinds 22 november 2023 niet meer open en dicht. Om de brug weer te bedienen voor scheepvaart, vinden er herstelwerkzaamheden plaats tussen 8 januari en 24 maart 2024. Als alles volgens planning verloopt, kan de Brug Ouderkerk vanaf 24 maart 2024 weer voor de scheepvaart bediend worden. Een aantal werkzaamheden vergt meer voorbereidingstijd en kan niet in het voorjaar uitgevoerd worden. Deze resterende herstelwerkzaamheden worden daarom na het vaarseizoen van 2024 uitgevoerd. 

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlanden