Inloopbijeenkomst over vervanging Brug Krommenie

De provincie Noord-Holland organiseert op 7 februari 2024 een inloopbijeenkomst over de vervanging van de Brug Krommenie.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers informatie krijgen over de nieuwe brug en over de ideeën voor een omleiding van het verkeer. 

Brug Krommenie

Brug Krommenie verbindt Wormerveer met Krommenie/Assendelft. De brug bestaat uit een noordelijke en zuidelijke brug, die beiden bijna aan het eind van hun levensduur zijn. De provincie Noord-Holland wil de Brug Krommenie daarom vervangen. De zuidelijke brug wordt vervangen door een brug die 2 keer zo breed is. Dit maakt het mogelijk om het verkeer van beide richtingen over deze nieuwe brug te laten rijden. De intentie is om daarna ook de noordelijke brug te gaan vervangen. Beide bruggen worden een aantal meters opgeschoven, zodat ze in lijn liggen met de naastgelegen spoorbrug en schepen eenvoudiger de nieuwe bruggen kunnen passeren. De werkzaamheden om de zuidelijke brug te vervangen starten naar verwachting in 2026 en zijn in 2028 afgerond. Daarna kan de noordelijke brug vervangen worden.

Inloopbijeenkomst

De provincie Noord-Holland houdt samen met het ingenieursbureau Arcadis op 7 februari 2024 een inloopbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst licht de provincie toe welke plannen er zijn voor het vervangen van Brug Krommenie. Ook geeft zij informatie over de planning en mogelijk omleidingen van het verkeer tijdens de werkzaamheden. De bijeenkomst is in Cultuurcentrum de Groote Weiver (Industrieweg 1a) in Wormerveer. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19.00 uur en 21.00 uur.  

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl