Provincie stopt met Solaroad na gezamenlijk besluit aandeelhouders

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 6 december 2023 hebben de aandeelhouders TNO, Strukton, en de provincie Noord-Holland gezamenlijk besloten tot het ontbinden van Solaroad B.V.i.l per 31 december.

Solaroad ontwikkelt wegdek dat zonlicht opvangt en omzet in elektriciteit.

Rosan Kocken, gedeputeerde Klimaat en Energie: “Innovatie is vooruitgaan, en soms horen daar lessen bij. We hebben geleerd dat het nog te vroeg is voor commerciële toepassing van het SolaRoad-concept in de vorm van een B.V.. We blijven actief bezig met proefprojecten die helpen bij toepassing van zonne-energie in wegdek.”

Provincie stopt met Solaroad na gezamenlijk besluit aandeelhouders

Sinds 2010 werkten TNO, Strukton, en de Provincie Noord-Holland intensief samen aan de technische ontwikkeling van het SolaRoad-concept. In 2018 is de samenwerking uitgebreid met een vennootschap om als commercieel bedrijf in de eigen kosten te kunnen voorzien. Helaas is het niet gelukt een goed verdienmodel te realiseren. Zonder nieuwe kapitaalinjectie op korte termijn zou SolaRoad niet in de benodigde middelen kunnen voorzien. Na zorgvuldige afweging van verschillende toekomstscenario's hebben de aandeelhouders gezamenlijk besloten de B.V. te ontbinden.