Resterende werkzaamheden Schil Naardermeer gestart

De afgelopen week zijn de resterende werkzaamheden aan de zogenaamde Schil Naardermeer gestart.

Deze werkzaamheden bestaan uit het ophogen van het laatste deel van de kade tussen het Naardermeer en de Hilversumse Bovenmeent en het deel achter de voormalige boerderij in de hoek van de Hilversumse Bovenmeent. Dit is tegenover de fietsbrug over de ’s Gravelandsevaart. Het vernieuwde laarzenpad blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor wandelaars.

Graafmachine aan de slag met zand

Afgerond voor de bouwvak

Aannemer Huub Verlouw BV is half juni gestart met de voorbereidingen. De benodigde grond voor het ophogen van de kade is al eerder getransporteerd naar de locatie en daar in depot gezet. Het doel is om alle werkzaamheden voor de bouwvak af te ronden. Na deze laatste werkzaamheden is de eerste fase afgerond en het kan het gebied weer beheerd worden door Natuurmonumenten. 

Ecologische check

Het werkgebied is na een ecologische check vrijgegeven door Natuurmonumenten. Dit betekent dat er voorafgaand aan de werkzaamheden gekeken is of er onder andere broedsels in het gebied aanwezig zijn. Ook tijdens de werkzaamheden zet de aannemer een eigen ecoloog in voor tussentijdse controles.

Schil Naardermeer

De natuur in natuurgebied Naardermeer staat onder druk. Hierdoor dreigen sommige planten en dieren die hier normaal leven, te verdwijnen. Daarom wordt nu rondom het Naardermeer een zogenaamde ‘bufferzone’ ingericht. Lees hier meer over op de projectpagina op de website