Mark Verheijen benoemd tot waarnemend burgemeester Wijdemeren

In goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Wijdemeren heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, Mark Verheijen met ingang van 1 april 2024 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wijdemeren.

Eerder heeft huidig waarnemend burgemeester Charlie Aptroot aangegeven per 31 maart te stoppen. Waarnemend burgemeester Mark Verheijen zal burgemeester Crys Larson vervangen, die op medisch advies haar taken per september 2023 heeft moeten neerleggen. 
 
Verheijen (1976) was in 2023 waarnemend burgemeester in de gemeente Etten-Leur. Vanaf 2015 tot heden heeft hij als zelfstandig (bestuurs-)adviseur gewerkt voor verschillende bedrijven, brancheorganisaties en overheden. Van 2012 tot 2015 was hij voor de VVD lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en van 2011 tot 2012 gedeputeerde van de provincie Limburg. Van 2006 tot 2011 was hij wethouder van de gemeente Venlo. Op dit moment is Verheijen lid van de stuurgroep Nationaal Programma Verduurzaming Industrie (NPVI).

Mark Verheijen benoemd tot waarnemend burgemeester Wijdemeren
 
Mark Verheijen heeft geschiedenis en filosofie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en woont in Amsterdam.