Samen Bruggen Bouwen

Een hackathon voor slimmer samenwerken tussen overheden. 24 uur lang netwerken, brainstormen en samenwerken in een historische watertoren middenin het prachtige Noord-Hollands landschap.

De uitdaging

De 14.500 bruggen en viaducten die de provincie Noord-Holland telt, zorgen dat iedereen van A naar B kan komen. In de komende jaren moeten veel van deze bruggen en viaducten vervangen of gerenoveerd worden. Dat is een flinke uitdaging en vraagt om samenwerking tussen een boel verschillende partijen. Wat bedoelen we wanneer we zeggen dat we het samen slimmer willen doen? Welke samenwerkingen moeten hiervoor worden opgezet? Hoe verhoudt het vraagstuk zich tot andere vraagstukken rondom duurzaamheid, circulariteit en mobiliteit?

Leer nieuwe methoden

Op 3 en 4 mei organiseert de provincie Noord Holland, de gemeente Haarlem en de gemeente Amsterdam een tweedaagse hackathon om de vraag te beantwoorden hoe overheden slimmer kunnen samenwerken in deze renovatie en vervangingsopgave. Samen met je groepje word je uitgedaagd om tot innovatieve en creatieve oplossingen te komen rond dit vraagstuk. Naast het oplossen van dit vraagstuk, zijn er ook genoeg nieuwe skills te leren. Zo leer je nieuwe methoden en vaardigheden tijdens (mini) workshops en geven collega’s uit het veld presentaties en begeleiding. Je kan gelijk aan de slag met deze nieuw geleerde methoden. Een jury kiest uiteindelijk het beste voorstel dat de winnende groep mag uitvoeren.

Wat kan je verwachten?

  • Je leert de methode Design thinking en ontwikkelt je skills door middel van mini-workshops over pitchen, visueel communiceren en meer.
  • Je maakt impact! De beste voorstellen worden gepresenteerd aan een jury. Het winnende groepje mag bovendien hun oplossing gaan uitvoeren met de betrokken partijen.
  • Brainstormen en netwerken met gelijkgestemden staat op het programma. Ga in gesprek met jonge collega’s en ervaren medewerkers van de provincie Noord Holland, Rijkswaterstaat, aannemers en andere organisaties.
  • Tot slot kom je bijeen op een bijzondere locatie inclusief catering. Ook organiseren we activiteiten om in beweging te komen.

Voor wie is het?

Wij zijn op zoek naar Young professionals. Ben je 35 jaar of jonger? En wil jij 2 dagen focussen op je persoonlijke ontwikkeling, jezelf uitdagen, grote hoogte bereiken, nieuwe methoden leren en deze gelijk ook toepassen op een uitdagend vraagstuk? Meld je dan aan!

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 19 april. Zodra deze limiet is overschreden zullen de deelnemers worden gekozen op basis van loting.

Overnachten op een unieke locatie

We overnachten in een historische watertoren midden in een prachtig Noord-Hollands landschap. Je kan onder meer overnachten in een van de vele kunstobjecten in de groepsruimte, zoals de golvende kast van ontwerper Jenske Dijkhuis.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: 3 en 4 mei van ongeveer 10.00 tot 13.00 uur (de volgende dag).
  • Locatie: De Waterkroon, Molenweg 41 in Wieringerwaard
  • Het exacte programma volgt nog.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met op met Tiffany Clein of Pjotr Mak.

Illustratie hackathon Samen bruggen bouwen
Samen bruggen bouwen: een hackathon voor slimmer samenwerken tussen overheden