Winnende persberichten Kinderpersconferentie

De jury van de Kinderpersconferentie maakt de winnende persberichten bekend.

Leerlingen van basisscholen Hannie Schaft uit Zandvoort en An Nasr uit Alkmaar deden 2 weken geleden mee aan de Kinderpersconferentie in de Statenzaal van het provinciehuis. De jury van 2 communicatieadviseurs heeft van elke school het beste bericht uitgekozen. 

Winnende persberichten Kinderpersconferentie

Lees het bericht van basisschool Hannie Schaft: Winnend persbericht Hannie Schaft (pdf, 3,16 MB)

Feedback van de jury: "De leerlingen hebben een goede titel bedacht, het nieuws bovenaan gezet en mooi beeld erbij gezocht. Het is leuk dat hun bericht over de belevingswereld van kinderen gaat."

Lees het bericht van bassischool An Nasr:  Winnend persbericht An Nasr (pdf, 2,90 MB)

Feedback van de jury: "De leerlingen hebben een titel bedacht, het nieuws bovenaan gezet en beeld erbij gezocht. Ze hadden ook leuke beschrijvingen in hun bericht staan zoals ‘pittige en goeie vragen’ en ‘geweldig voor kinderen’."

Winnende persberichten Kinderpersconferentie

Tijdens de persconferentie vroegen de leerlingen gedeputeerde Esther Rommel het hemd van het lijf. Vervolgens schreven ze als ware journalisten persberichten over wat zij daar hoorden. De leerlingen hadden voorafgaand aan de Kinderpersconferentie een mediatraining gekregen op school van een communicatieadviseur van de provincie. Ze kregen tips als ‘begin met het belangrijkste uit jouw verhaal’ en ‘zoek een foto erbij die laat zien waar het over gaat’. 

Scholierenprogramma

De Kinderpersconferentie wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de Week van het geld en is onderdeel van het scholierenprogramma Baas van Noord-Holland. Met dit programma wil de provincie zoveel mogelijk jongeren bereiken en kennis laten maken met politiek en het werk van de provincie. Wil je volgend jaar meedoen met jouw klas? Meld je dan aan via baasvannoordholland@noord-holland.nl