Actualiteiten op Karavaan Festival 2024

De provincie Noord-Holland is sponsor van Karavaan Festival 2024. Hét grootste locatietheaterfestival van Noord-Holland.

Karavaan Festival is van 17 tot en met 26 mei in de regio Alkmaar.

Acteur in het water tijdens een voorstelling

Locatietheater, muziektheater of dansvoorstellingen; er is voor ieder wat wils. Op betekenisvolle locaties in de stad en op het platteland vinden de diverse voorstellingen plaats. Het bruisende festivalhart is ‘Yes in my backyard’ in het gezellige Victoriepark in Alkmaar. 

Krappe woningmarkt

Gedeputeerde Jelle Beemsterboer opent op 17 mei het festival samen met wethouder Anjo van de Ven. Jelle Beemsterboer: “Karavaan is een ontzettend veelzijdig festival. De locaties waar gespeeld wordt zijn verrassend en de thema’s die aan bod komen sluiten aan bij actualiteiten die veel mensen bezighouden. Een van die thema’s is de krapte op de woningmarkt. Karavaan biedt veel creatieve theatermakers een podium. Ik wens hen veel succes en hoop dat veel bezoekers zich laten inspireren en verrassen door een of meerdere voorstellingen.”  

Subsidie

Enkele theatermakers hebben gebruik gemaakt van de provinciale subsidieregeling ‘Impuls startende makers’. Een van hen is Collectief Blauwdruk met de de voorstelling ‘Ik Hoop Op Zegen’ .

Laatste kaarten

Er zijn al voorstellingen uitverkocht maar kijk op www.karavaan.nl voor de laatste kaarten. Wees er snel bij voor locatietheater ‘De boer op’ in het Koehotel in Zuidschermer. Hier spelen 6 acteurs een monoloog over grote veranderingen, de kloof tussen boer en burger en de relatie met ons voedsel. Of bestel kaarten voor de muziektheatervoorstelling ‘Road to Nowhere’ over de woning- en arbeidsmarkt.