Bekijk vanaf zaterdag tv-serie over Noordhollandsch Kanaal

Met een lengte van 80 kilometer was het Noordhollandsch Kanaal ooit het grootste en diepste kanaal ter wereld.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat het eerste schip de route van Amsterdam naar Den Helder voer. Ter gelegenheid hiervan maakte NH Media een zesdelige-serie over het kanaal. 

In de serie worden Pieter en Marieke Rosier gevolgd terwijl ze met hun motorboot de Canicula varen door prachtige gebieden op zoek naar mooie verhalen en bijzondere locaties. Vaar je mee? De serie ‘Over het Noordhollandsch Kanaal’ is vanaf 8 juni elke zaterdag om 17.10 uur te zien op het tv-kanaal van NH nieuws (Ziggo 707, KPN 509, ODIDO 501).

Noordhollandsch Kanaal

De provincie Noord-Holland is beheerder van het kanaal. Dit houdt onder andere in dat de provincie zorgt dat het kanaal een bepaalde breedte en diepte houdt, dat de oeverconstructies heel blijven zodat de wal niet in het kanaal glijdt, en dat nieuwe oeverconstructies zo natuurvriendelijk mogelijk worden gemaakt. De 4 vaarweginspecteurs van de provincie hebben daarbij een belangrijke rol.

Meer weten?

Wil je meer weten van de geschiedenis van het Noordhollandsch Kanaal en hoe het kanaal anno 2024 wordt gebruikt? Lees het artikel in het &Holland magazine.