Provincie plaatst opnieuw Spiegelboom tijdens Keti Koti Festival

De provincie Noord-Holland plaatst 1 juli opnieuw de Spiegelboom op het Museumplein in Amsterdam tijdens het Keti Koti Festival.

Op deze dag herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij in Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Net als vorig jaar is de Spiegelboom een ontmoetingsplek voor iedereen, een plek voor reflectie en mooie gesprekken. Dit jaar vinden er ook mini-optredens bij de boom plaats.  

Keti Koti  

De provincie Noord-Holland plaatst de Spiegelboom als sponsor van het Keti Koti Festival. De Spiegelboom is daarmee een van de activiteiten die de provincie organiseert rondom het bespreekbaar maken van het slavernijverleden om zo racisme, discriminatie en vooroordelen te bestrijden. Met initiatieven zoals deze en de Keti Koti dialoogtafels wil de provincie dit blijven stimuleren.  

Programma Spiegelboom 

De Spiegelboom draagt symbolen en stelt vragen om op het verleden, heden en de toekomst te reflecteren. Festivalbezoekers kunnen hun gedachten met elkaar delen en bespreken. Muzikanten en verhalenvertellers geven hun persoonlijke invulling aan de betekenis van de Spiegelboom. De Spiegelboom staat op het Museumplein, naast de vijver en naast de Boni Tula Tent.   

15.15 - 15.25 uur Winston Scholsberg 

Een verhalerverteller en entertainer. Hij vertelt een kort verhaal over Anansi. 

16.15 - 16.25 uur Pouriya Jaberi

Pouvriya Jaberi brengt met zijn percussie van de Daf een ode aan de Spiegelboom. 

17.15 - 17.25 uur Vernon Chatlein

Vernon Chatlein komt de tambú spelen en brengt daarmee een uitgebreid kleurenpalet van klanken en ritmes tot leven. 

18.15 - 18.25 uur Winston Brandon

Maker, curator en verhalenverteller. Hij vertelt over de betekenis van bomen in de Afrikaanse cultuur. 

Provincie plaatst opnieuw Spiegelboom tijdens Keti Koti Festival