Verhalen

Bij Pride Amsterdam voeren 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door het delen van hun verhaal tijdens de botenparade (6 augustus) droegen ze bij aan meer acceptatie van de LGBTQIA+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers en hun verhalen.

 • Aflevering 4: Maartje Oliemans

  (05 augustus 2022)

  “Ik heb mij altijd anders gevoeld. Ik wist niet wie ik was. Daarachter komen was een hele zoektocht. Uiteindelijk vond ik het antwoord bij de klinisch geneticus: Triple X Syndroom, een zeldzame en aangeboren afwijking waarbij meisjes een X-chromosoom te veel hebben. Toen viel wel een aantal dingen op zijn plek."

 • Aflevering 3: Jay Muller

  (29 juli 2022)

  “Mijn omgeving reageerde heel lief toen ik op mijn 24ste uit de kast kwam als trans man. Familieleden gingen meteen oefenen met mijn nieuwe naam. Toch had ik me druk gemaakt om mijn coming-out. Ik weet nog dat ik met een steen in mijn maag naar mijn moeder ging: ‘Mama, ik voel me geen vrouw’."

 • Aflevering 2: Ellen Weisscher

  (22 juli 2022)

  “Ik ben geboren met het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRK of MRKH) syndroom. Dat valt onder intersekse en betekent dat ik ben geboren zonder baarmoeder en vagina. Je ontwikkelt je als een normale vrouw, alleen inwendig ontbreekt er iets."

 • Aflevering 1: Bastiaan Geelen

  (15 juli 2022)

  "Vanaf mijn veertiende lag ik met mezelf in de knoop. Ik kon mijn identiteit moeilijk vinden. Ik wist wel dat er ‘iets’ was, maar wat wist ik niet. Val ik op jongens? Ben ik bi? Ik kwam erachter toen ik in een homokroeg belandde. Daar ging een wereld voor mij open."

Uitgelicht