Verhalen

De provincie Noord-Holland vaart dit jaar voor de 2e keer mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Het thema is #YouAreIncluded. Inwoners uit de LGBTQIA+-gemeenschap konden zichzelf samen met iemand opgeven bij wie ze zich veilig en geliefd voelen. 4 van de 20 koppels aan boord vertellen over hun bijzondere band.

 • Aflevering 4: Suzana & Youssef

  02 augustus 2023

  In een Noord-Hollands asielzoekerscentrum (azc) raakte Youssef dankzij een regenboogmondkapje bevriend met Suzana. Ze vertellen over vluchten, vrijheid en voortdurende homohaat. "Je wil niet weten hoe ik heb geleden."

 • Aflevering 3: Tom & Bjorn

  26 juli 2023

  Meer dan 26 jaar was Tom erg onzeker. Over zijn uiterlijk, hoe anderen over hem dachten, maar vooral over zijn seksuele geaardheid. “Ik voelde de druk om te voldoen aan een ideaalbeeld.”

 • Aflevering 2: Carlisle & Amber

  19 juli 2023

  “Carlisle is bij mij niet uit de kast gekomen, ik heb hem eruit getrokken”, vertelt Amber. “Hij vertelde dat hij heel graag in transitie wilde gaan, maar dat er nog teveel in zijn leven aan de hand was.” Met de steun en hulp van Amber is Carlisle steeds meer gaan laten zien wie hij is: een trans man.

 • Aflevering 1: Niels & Anja

  12 juli 2023

  Zie je Niels, dan zie je zijn moeder Anja. Samen naar Pride, de stad, een musical of gewoon gezellig wandelen met chihuahua Bassie. “Wij zijn 4 handen op 1 buik. Mijn moeder is er altijd voor mij. Veel andere sociale contacten heb ik helaas niet”, vertelt Niels.