Meevaren? Vertel jouw verhaal

Wie is een echte verbinder binnen de lgbtqia+-community? Door wie voel jij je geliefd? Deel je verhaal en geef deze bijzondere persoon in jouw leven op en vaar 3 augustus mee op de provincieboot. Meld je nu aan!

Het thema van Pride 2024 is #TOGETHER en het thema van de provincieboot is ‘Matching Pieces’. Het draait deze dag om Noord-Hollandse inwoners uit de lgbtqia+-community die mensen samenbrengen. Daarom vragen wij de mensen die zich aanmelden een motivatie mee te sturen. Hierin vertel je wie voor jou een betekenisvolle match heeft gemaakt en maakt dat jij je geliefd voelt. Oftewel: Wie is voor jou een echte verbinder? 

Aanmelden 

Jouw verhaal 

Je kent ze vast; Noord-Hollanders die mensen aan elkaar verbinden binnen de lgbtqia+-community, maar ook met mensen buiten de gemeenschap. Dat kan op het werk zijn, op school, tijdens de studie of privé. Denk aan lgbtqia+-sportteams, zorgen voor diversiteit en inclusie op het werk, het organiseren van Paarse Vrijdag op school, queeretentjes, boekenclubs en dansfeesten, Pridewandelingen en evenementen en drag shows. Vertel waarom deze persoon zoveel voor jou en de gemeenschap betekent. Wordt jouw verhaal uitgekozen, dan varen jullie allebei mee op de boot. Jouw genomineerde komt bij voorkeur ook uit de community. 

Je kunt je verhaal in een vrije vorm insturen met tekst, beeld of video. Inzendingen per post zijn ook welkom. Gebruik maximaal 500 woorden. Staat jouw verhaal al online? Gebruik dan een link in het aanmeldformulier. We zouden het leuk vinden als je hierbij de hashtag #matchingpieces gebruikt. 

Opvarenden 

Ook enkele gedeputeerden, Statenleden en provinciemedewerkers varen mee. De meeste plekken aan boord reserveren we voor inwoners met een bijzonder verhaal.  

Goed om te weten: 

  • We willen dat de opvarenden uit alle regio’s in Noord-Holland komen. Daarom vragen we een aantal gegevens van je. 
  • Anoniem meevaren op de dag zelf is niet mogelijk, want het is een openbaar evenement waar veel media foto’s en filmopnamen maken. 
  • Om iedereen een kans te geven, kun je alleen meevaren als je nooit eerder met ons hebt meegevaren. 
  • Het is mogelijk dat er meer mensen mee willen dan op de boot passen. We laten eind juni zo snel mogelijk weten of je mee mag varen. 

Aanmelden 

Wil je meevaren en jouw verhaal delen? Je kunt je aanmelden van dinsdag 2 april tot en met zondag 2 juni 2024 via het aanmeldformulier. Daarna hoor je zo spoedig mogelijk of je mee mag. Alle ingevulde informatie behandelen we zorgvuldig volgens de privacywet (AVG).

Contact 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar pride2024@noord-holland.nl

Deelnemer aan Pride met een bord: ik droom van gelijkheid.
Foto: Jeroen Ploeger