#TOGETHER

Pride Amsterdam staat dit jaar in het teken van verbinding binnen de lgbtqia+-gemeenschap. Met het thema #TOGETHER benadrukken we het belang dat iedereen elkaar weet te vinden. Samen staan we sterker ondanks en dankzij onze verschillen.

We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand nu lgbtqia+ of bondgenoot is. Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij onze familie. Provincie Noord-Holland geeft het thema #TOGETHER een gezicht door mee te varen met Noord-Hollanders uit de gemeenschap die elkaar weten te vinden. 

Pride 2022 - My gender my pride
Deelnemers aan Pride 2019 
Foto: Jeroen Ploeger 

Inclusie gaat niet vanzelf; binnen en buiten onze organisatie zet de provincie zich daarom actief in voor meer diversiteit en inclusiviteit. We willen iedere Noord-Hollander een inclusief gevoel geven. Juist daarom is de Canal Parade zo belangrijk en het thema #TOGETHER heel actueel. Die dag vieren we liefde, vrijheid en eigenheid en geven we aandacht aan mensen die zich minder gezien voelen. De provincie wil de diversiteit binnen de community een gezicht geven door mensen met zoveel mogelijk verschillende achtergronden en verhalen mee te laten varen. 

Provincieboot Matching Pieces

De provincie is er voor al haar inwoners. Iedereen doet ertoe en wij omarmen deze onderlinge verschillen. Met onze invulling van het thema maken wij dit tastbaar: onze boot ‘Matching Pieces’ is gevuld met Noord-Hollandse inwoners die met elkaar verbonden zijn. Iedereen is welkom! 

Dankzij ineengeslagen handen en puzzelstukjes is het thema letterlijk zichtbaar op onze boot. Met de puzzelstukjes laten we zien dat iedereen bij elkaar past. In het ontwerp van onze boot gebruiken we een eigen regenboog kleurenpalet om zo ook inclusie uit te dragen. Opvarenden moedigen we aan zichzelf te versieren met gouden elementen. Verder is het uiteraard aan iedereen om een eigen outfit samen te stellen. Je moet vooral jezelf kunnen zijn. 

Logo thema provincieboot Matching Pieces 570
Ontwerp provincieboot 'Matching Pieces'