Weblog Jaap Bond

 • Weblog: Niet iedere grasspriet is natuur

  06 december 2018

  Weblog: Niet iedere grasspriet is natuur Deze week werd ik onaangenaam getroffen door een kop in het Nederlands Dagblad. Daarin suggereert Marc van den Tweel van Natuurmonumenten dat groen te makkelijk wordt opgeofferd.

 • Weblog: Onze economie draait prima. Toch?

  03 oktober 2018

  Weblog: Klimaatakkoord biedt te weinig antwoorden Onze economie draait prima. Het bruto binnenlands product groeit dit jaar met 2,8% en in 2019 naar verwachting met 2,6%. De werkloosheid blijft dalen, er zitten nog zo’n 350.000 mensen zonder werk.

 • Weblog: Klimaatakkoord biedt te weinig antwoorden

  11 september 2018

  Weblog: Klimaatakkoord biedt te weinig antwoorden De economie draait op volle toeren. Onze provincie doet het zelfs nog iets beter dan het landelijk gemiddelde. De arbeidsmarkt is al drie achtereenvolgende kwartalen gespannen: de vraag naar arbeid neemt fors toe evenals het aantal vacatures.

 • Weblog: Amsterdam, wees zuinig op je bedrijven!

  25 januari 2018

  Weblog Geothermie in de glastuinbouw Amsterdam en zijn directe omgeving zijn groot geworden door ondernemerslust, bedrijvigheid, internationale handel, financiële innovatie en een open blik op de wereld om hen heen.

 • Weblog: Geothermie in de glastuinbouw

  09 juni 2017

  Weblog Geothermie in de glastuinbouw Een sappige tomaat, een lekkere paprika, een mooie boom, plant of bos bloemen in je tuin of huiskamer. Allemaal producten die met zorg geteeld worden in de warmte van Nederlandse kassen.

 • Weblog: Van cacao naar 3D-printing

  07 april 2017

  Weblog: Van cacao naar 3D-printing Bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland, met iconen als Droste, Figee en MSD. Aan het begin van deze eeuw was dit bedrijventerrein er niet best aan toe.

 • Weblog: Landbouw verdient een eigen minister

  10 februari 2017

  Weblog: Landbouw verdient een eigen minister Eind januari zagen we een trotse staatssecretaris Van Dam, die op "Die Grune Woche" in Duitsland met recordbrekende exportcijfers van de Nederlandse landbouwsector kwam. Cijfers die wijzen op het enorme belang van deze sector. Goed om te zien dat ook Van Dam daar in de laatste fase van deze regeerperiode achter komt. Met zulke belangen is het toch te gek dat Landbouw nu geen eigen Minister heeft.

 • Weblog: Goedkopere gezondheidszorg door verse streekproducten

  28 oktober 2016

  Weblog Goedkopere gezondheidszorg door verse streekproducten In het Westfriesgasthuis krijgen patiënten sinds enige tijd dagverse maaltijden geserveerd met streekproducten. In een vorige weblog heb ik daar al eerder over geschreven. Patiënten zijn zeer tevreden en het personeel is enthousiast want goed eten draagt op een positieve manier bij aan het herstel.

 • Weblog: Bevlogen ondernemers zijn onze economische kracht

  27 mei 2016

  Weblog Bevlogen ondernemers zijn onze economische kracht “Vandaag gaan onze handen in de lucht en morgen weer gewoon uit de mouwen.” Dat staat op de website van GP Groot, beste Noord-Hollandse onderneming in de categorie MKB-groot. Mooier kan ik de Noord-Hollandse werkmentaliteit niet verwoorden. Ik ben ieder jaar weer onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen en heb dan ook enorme waardering voor de juryleden, die uit al die Noord-Hollandse topbedrijven de beste moesten aanwijzen.

 • Weblog: Waarom nóg een helihaven in Eemshaven?

  01 april 2016

  Weblog Waarom nóg een helihaven in Eemshaven Werk liever samen met Den Helder Airport! Die oproep doe ik aan de directie van Seaport Eemshaven én aan de provinciebestuurders van Groningen.

 • Weblog: WNT: de wet die niet voldoet

  05 februari 2016

  Weblog WNT de wet die niet voldoet De nieuwe Wet Normering Topinkomens (WNT) zou moeten voorzien in wetgeving waardoor de beloningen voor bestuurders en directies worden aangepast aan de zogenaamde 'Balkenendenorm', het salaris van de Minister-President. Voor overheden en semioverheden zou deze wet de richtlijn moeten zijn voor de salarissen bij die bedrijven die onder die definitie vallen. Maar de wet vertoont gaten.

Uitgelicht

Portretfoto Jaap Bond