Weblog Jaap Bond

 • Weblog: Niet iedere grasspriet is natuur

  (06 december 2018)

  Weblog: Niet iedere grasspriet is natuur Deze week werd ik onaangenaam getroffen door een kop in het Nederlands Dagblad. Daarin suggereert Marc van den Tweel van Natuurmonumenten dat groen te makkelijk wordt opgeofferd.

 • Weblog: Onze economie draait prima. Toch?

  (03 oktober 2018)

  Weblog: Klimaatakkoord biedt te weinig antwoorden Onze economie draait prima. Het bruto binnenlands product groeit dit jaar met 2,8% en in 2019 naar verwachting met 2,6%. De werkloosheid blijft dalen, er zitten nog zo’n 350.000 mensen zonder werk.

 • Weblog: Klimaatakkoord biedt te weinig antwoorden

  (11 september 2018)

  Weblog: Klimaatakkoord biedt te weinig antwoorden De economie draait op volle toeren. Onze provincie doet het zelfs nog iets beter dan het landelijk gemiddelde. De arbeidsmarkt is al drie achtereenvolgende kwartalen gespannen: de vraag naar arbeid neemt fors toe evenals het aantal vacatures.

 • Weblog: Europese vissers eisen toegang tot Britse wateren

  (18 oktober 2017)

  Weblog Geothermie in de glastuinbouw De Europese visserijlanden, van Denemarken tot Portugal, roepen 'Brussel' op om in de Brexit-onderhandelingen af te spreken dat Britse Seafoodproducten welkom zijn op de Europese markt zolang Europese vissers welkom zijn in Britse wateren.

 • Weblog: Geothermie in de glastuinbouw

  (09 juni 2017)

  Weblog Geothermie in de glastuinbouw Een sappige tomaat, een lekkere paprika, een mooie boom, plant of bos bloemen in je tuin of huiskamer. Allemaal producten die met zorg geteeld worden in de warmte van Nederlandse kassen.

 • Weblog: Van cacao naar 3D-printing

  (07 april 2017)

  Weblog: Van cacao naar 3D-printing Bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland, met iconen als Droste, Figee en MSD. Aan het begin van deze eeuw was dit bedrijventerrein er niet best aan toe.

 • Weblog: Landbouw verdient een eigen minister

  (10 februari 2017)

  Weblog: Landbouw verdient een eigen minister Eind januari zagen we een trotse staatssecretaris Van Dam, die op "Die Grune Woche" in Duitsland met recordbrekende exportcijfers van de Nederlandse landbouwsector kwam. Cijfers die wijzen op het enorme belang van deze sector. Goed om te zien dat ook Van Dam daar in de laatste fase van deze regeerperiode achter komt. Met zulke belangen is het toch te gek dat Landbouw nu geen eigen Minister heeft.

 • Weblog Jaap Bond: Noord-Holland ‘goes international’

  (09 december 2016)

  Weblog Jaap Bond Noord-Holland ‘goes international’ Wist u dat het grootste deel van Noord-Holland (60%) een agrarische bestemming heeft? En dat onze agrarische ondernemers behoren tot de wereldtop? Of het nu om onze sierteelt of onze land- en tuinbouw gaat, 80% van de Noord-Hollandse producten vindt zijn weg naar landen over de hele wereld. Tijd om een internationale strategie te bepalen!

 • Weblog: Goedkopere gezondheidszorg door verse streekproducten

  (28 oktober 2016)

  Weblog Goedkopere gezondheidszorg door verse streekproducten In het Westfriesgasthuis krijgen patiënten sinds enige tijd dagverse maaltijden geserveerd met streekproducten. In een vorige weblog heb ik daar al eerder over geschreven. Patiënten zijn zeer tevreden en het personeel is enthousiast want goed eten draagt op een positieve manier bij aan het herstel.

 • Weblog: Bevlogen ondernemers zijn onze economische kracht

  (27 mei 2016)

  Weblog Bevlogen ondernemers zijn onze economische kracht “Vandaag gaan onze handen in de lucht en morgen weer gewoon uit de mouwen.” Dat staat op de website van GP Groot, beste Noord-Hollandse onderneming in de categorie MKB-groot. Mooier kan ik de Noord-Hollandse werkmentaliteit niet verwoorden. Ik ben ieder jaar weer onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen en heb dan ook enorme waardering voor de juryleden, die uit al die Noord-Hollandse topbedrijven de beste moesten aanwijzen.

 • Weblog: Waarom nóg een helihaven in Eemshaven?

  (01 april 2016)

  Weblog Waarom nóg een helihaven in Eemshaven Werk liever samen met Den Helder Airport! Die oproep doe ik aan de directie van Seaport Eemshaven én aan de provinciebestuurders van Groningen.

 • Weblog: WNT: de wet die niet voldoet

  (05 februari 2016)

  Weblog WNT de wet die niet voldoet De nieuwe Wet Normering Topinkomens (WNT) zou moeten voorzien in wetgeving waardoor de beloningen voor bestuurders en directies worden aangepast aan de zogenaamde 'Balkenendenorm', het salaris van de Minister-President. Voor overheden en semioverheden zou deze wet de richtlijn moeten zijn voor de salarissen bij die bedrijven die onder die definitie vallen. Maar de wet vertoont gaten.

Uitgelicht

Portretfoto Jaap Bond