Weblog Joke Geldhof

 • Weblog: Waar wekken we schone energie op in ons mooie landschap?

  05 februari 2018

  Weblog: Meer geld nodig voor versnelling woningbouw Ja, ik geef het onmiddellijk toe, ik ben partijdig… Maar, ik vind Noord-Holland echt de mooiste provincie van Nederland.

 • Weblog: Meer geld nodig voor versnelling woningbouw

  21 december 2017

  Weblog: Meer geld nodig voor versnelling woningbouw Je kunt al tijden geen krant lezen of website openen of je leest dat de huizenprijzen de pan uitrijzen. Vooral in de Randstad is de vraag naar woonruimte groot.

 • Weblog: Ruimte voor onze ruimte

  04 oktober 2017

  Weblog: Het is maar 10 minuten fietsen "In wat voor provincie wilt u wonen, werken, leven en feesten?" Die vraag hebben we de afgelopen tijd aan veel mensen gesteld. Nu mogen de volksvertegenwoordigers van de provincie zich er over buigen.

 • Weblog: Wat is jouw toekomstbeeld?

  07 juli 2017

  Weblog: Het is maar 10 minuten fietsen De vakantie is het perfecte moment om eens even rustig na te denken. Te reflecteren. Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd? En het is het moment om plannen te maken voor de toekomst. Ben ik nog tevreden met mijn baan? Wil ik die studie nog doen? Die ene hobby oppakken?

 • Weblog: Het is maar 10 minuten fietsen

  19 mei 2017

  Weblog: Het is maar 10 minuten fietsen Mijn zoon bedacht op 5 mei dat hij eigenlijk toch naar de optredens van Gregor Salto en Chocolate Puma op Bevrijdingspop in Haarlem wilde gaan. Vanuit Amsterdam. Hij zou een vriend ontmoeten in de trein op station Sloterdijk, zo hadden ze bedacht.

 • Weblog: De schop kan zó de grond in, en toch wordt niet overal gebouwd

  17 maart 2017

  De schop kan zó de grond in, en toch wordt niet overal gebouwd Hoe kan dat nou? Ik vraag het me oprecht af. Aan de éne kant hebben we in Noord-Holland voldoende bouwlocaties. Maar aan de ándere kant hoor ik sommige gemeenten, politici en bouwers roepen dat het onmogelijk is om nieuwe woningen te realiseren. Ze hebben locaties nodig. Waar worstelen zij mee? Hier moeten we met elkaar over in gesprek. Laten we aanpakken en zorgvuldig bouwen in plaats van elkaar bestrijden.

 • Weblog: De Noordzeekust is van ons allemaal

  20 januari 2017

  Weblog De Noordzeekust is van ons allemaal Eigenlijk zou ik er vaker naartoe willen, naar de zee. Vroeger, toen onze jongens nog klein waren, was dat een favoriet dagje uit. Heerlijk aan het strand zitten, zandkastelen bouwen en daarna wat eten en genieten van de ondergaande zon. Nu de kinderen ouder zijn, doen we dat nog steeds. Ook in de winter. We zijn dol op de ontspannen en gemoedelijke sfeer die je in een strandtent vindt: het is echt genieten.

 • Weblog: Liever een iPad dan een gietijzeren rode brievenbus

  11 november 2016

  Weblog Liever een iPad dan een gietijzeren rode brievenbus Op mijn eerste werkdag als gedeputeerde – nu meer dan 5 jaar geleden – kreeg ik de vraag of ik thuis wel een grote brievenbus had. Want ja, er zou een behoorlijke hoeveelheid poststukken mijn kant op komen. Ik heb nog een tijdje overwogen om zo’n mooie rode zware Britse brievenbus neer te zetten, maar dat bleek een paar maanden later toch niet nodig. Ik kreeg namelijk de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van een iPad. Als ik alle informatie die ik sinds die dag heb ontvangen en verstuurd nu zou moeten printen, dan zou ik aan meerdere kamers in het provinciehuis nog niet genoeg hebben om het op te slaan.

 • Weblog: Oproep aan het Rijk: Laat los

  01 juli 2016

  Weblog Oproep aan het Rijk Laat los U zult er de afgelopen dagen wellicht over gelezen hebben. Er is een doorbraak op het gebied van het Wonen-en-Vliegen-dossier rond Schiphol. Eindelijk mogen kantoren, kassen, scholen of loodsen getransformeerd worden tot woningen. Daarin heeft de provincie het voortouw genomen. Waar ik me aan stoor, is dat het Rijk ons daarbij niet de ruimte biedt die we nodig hebben.

 • Weblog: Vergroot je woongenot, bouw zelf!

  20 mei 2016

  Weblog Vergroot je woongenot, bouw zelf Die prachtige grachtenpanden uit de zeventiende eeuw in Amsterdam, dat is bijna allemaal zelfbouw, wist je dat? Toen werden er ook al kavels opgekocht, waar mensen vanuit eigen woonwensen een pand bouwden. Zelfbouw is van alle tijden. Ik gun iedereen zijn droomhuis, daarom ben ik zo enthousiast over dit idee.

 • Weblog: Ruimte voor de zon

  18 maart 2016

  Weblog Ruimte voor de zon Op daken van huizen, scholen en kantoorgebouwen. Op parkeergarages. Zelfs als fietspad. Overal vind je tegenwoordig zonnepanelen. Alles om maar zoveel mogelijk energie van de zon op te kunnen vangen. Een ontwikkeling die ik van harte toejuich. Maar daarmee zijn we er niet…

 • Weblog: Nadenken over elke vierkante meter

  29 januari 2016

  Weblog Nadenken over elke vierkante meter Nederland telt binnenkort 17 miljoen inwoners, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week bekend. Allemaal mensen die moeten wonen, werken en hun vrije tijd zo prettig mogelijk willen besteden. Allemaal mensen met verschillende behoeftes en wensen, die de komende jaren hoogstwaarschijnlijk ook nog eens zullen veranderen. En juist die aspecten maken ingrijpen in de leefomgeving vaak lastig.

Uitgelicht

Portretfoto Joke Geldhof