Weblog Joke Geldhof

 • Weblog: Met vallen en opstaan wijzer worden

  12 oktober 2018

  Weblog: Verstoppertje spelen of aan de slag? Het voelde een beetje of ik verdwaald was in de populaire serie New Black. Een overleg tussen de cellen, op de zevende verdieping van Toren D, in de Bijlmerbajes.

 • Weblog: Verstoppertje spelen of aan de slag?

  07 september 2018

  Weblog: Verstoppertje spelen of aan de slag? De media stonden er afgelopen zomer vol van: Provincies houden de bouw van woningen tegen. Bouwers en gemeenten willen wel, aldus de media, maar van de provincie mogen zij niet bouwen op de plekken waar zij dat nou net zo graag zouden willen.

 • Weblog: Niet nóg meer plannen, maar bouwen, bouwen en bouwen!

  27 juli 2018

  Weblog Oproep aan het Rijk Laat los Noord-Holland is een geweldig mooie en economisch sterke provincie. Dat trekt aan als een magneet, vooral rondom Amsterdam, waar enorm veel mensen willen wonen en werken. Ik ben trots gedeputeerde van deze fantastische provincie te zijn.

 • Weblog:Crisis maakt creatief

  06 juli 2018

  Weblog Oproep aan het Rijk Laat los Als provinciebestuurder voor Wonen zie ik net als u de enorme druk op de woningmarkt, vooral in de regio rond Amsterdam. Die stad heeft een ongekende aantrekkingskracht op mensen. Ondanks – of dankzij – de drukte willen veel mensen daar wonen. Dat betekent bouwen.

 • Weblog: Waar wekken we schone energie op in ons mooie landschap?

  05 februari 2018

  Weblog: Meer geld nodig voor versnelling woningbouw Ja, ik geef het onmiddellijk toe, ik ben partijdig… Maar, ik vind Noord-Holland echt de mooiste provincie van Nederland.

 • Weblog: De schop kan zó de grond in, en toch wordt niet overal gebouwd

  17 maart 2017

  De schop kan zó de grond in, en toch wordt niet overal gebouwd Hoe kan dat nou? Ik vraag het me oprecht af. Aan de éne kant hebben we in Noord-Holland voldoende bouwlocaties. Maar aan de ándere kant hoor ik sommige gemeenten, politici en bouwers roepen dat het onmogelijk is om nieuwe woningen te realiseren. Ze hebben locaties nodig. Waar worstelen zij mee? Hier moeten we met elkaar over in gesprek. Laten we aanpakken en zorgvuldig bouwen in plaats van elkaar bestrijden.

 • Weblog: De Noordzeekust is van ons allemaal

  20 januari 2017

  Weblog De Noordzeekust is van ons allemaal Eigenlijk zou ik er vaker naartoe willen, naar de zee. Vroeger, toen onze jongens nog klein waren, was dat een favoriet dagje uit. Heerlijk aan het strand zitten, zandkastelen bouwen en daarna wat eten en genieten van de ondergaande zon. Nu de kinderen ouder zijn, doen we dat nog steeds. Ook in de winter. We zijn dol op de ontspannen en gemoedelijke sfeer die je in een strandtent vindt: het is echt genieten.

 • Weblog: Liever een iPad dan een gietijzeren rode brievenbus

  11 november 2016

  Weblog Liever een iPad dan een gietijzeren rode brievenbus Op mijn eerste werkdag als gedeputeerde – nu meer dan 5 jaar geleden – kreeg ik de vraag of ik thuis wel een grote brievenbus had. Want ja, er zou een behoorlijke hoeveelheid poststukken mijn kant op komen. Ik heb nog een tijdje overwogen om zo’n mooie rode zware Britse brievenbus neer te zetten, maar dat bleek een paar maanden later toch niet nodig. Ik kreeg namelijk de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van een iPad. Als ik alle informatie die ik sinds die dag heb ontvangen en verstuurd nu zou moeten printen, dan zou ik aan meerdere kamers in het provinciehuis nog niet genoeg hebben om het op te slaan.

 • Weblog: Oproep aan het Rijk: Laat los

  01 juli 2016

  Weblog Oproep aan het Rijk Laat los U zult er de afgelopen dagen wellicht over gelezen hebben. Er is een doorbraak op het gebied van het Wonen-en-Vliegen-dossier rond Schiphol. Eindelijk mogen kantoren, kassen, scholen of loodsen getransformeerd worden tot woningen. Daarin heeft de provincie het voortouw genomen. Waar ik me aan stoor, is dat het Rijk ons daarbij niet de ruimte biedt die we nodig hebben.

 • Weblog: Vergroot je woongenot, bouw zelf!

  20 mei 2016

  Weblog Vergroot je woongenot, bouw zelf Die prachtige grachtenpanden uit de zeventiende eeuw in Amsterdam, dat is bijna allemaal zelfbouw, wist je dat? Toen werden er ook al kavels opgekocht, waar mensen vanuit eigen woonwensen een pand bouwden. Zelfbouw is van alle tijden. Ik gun iedereen zijn droomhuis, daarom ben ik zo enthousiast over dit idee.

 • Weblog: Ruimte voor de zon

  18 maart 2016

  Weblog Ruimte voor de zon Op daken van huizen, scholen en kantoorgebouwen. Op parkeergarages. Zelfs als fietspad. Overal vind je tegenwoordig zonnepanelen. Alles om maar zoveel mogelijk energie van de zon op te kunnen vangen. Een ontwikkeling die ik van harte toejuich. Maar daarmee zijn we er niet…

 • Weblog: Nadenken over elke vierkante meter

  29 januari 2016

  Weblog Nadenken over elke vierkante meter Nederland telt binnenkort 17 miljoen inwoners, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week bekend. Allemaal mensen die moeten wonen, werken en hun vrije tijd zo prettig mogelijk willen besteden. Allemaal mensen met verschillende behoeftes en wensen, die de komende jaren hoogstwaarschijnlijk ook nog eens zullen veranderen. En juist die aspecten maken ingrijpen in de leefomgeving vaak lastig.

 • Weblog: Versnelling woningbouw vraagt stuurmanskunst van alle betrokkenen

  16 november 2018

  Weblog: Versnelling woningbouw vraagt stuurmanskunst van alle betrokkenen Het is alom bekend: de krapte op de woningmarkt is enorm. Een argeloze nieuwsvolger kan het idee krijgen dat er in Nederland nauwelijks huizen gebouwd worden. Maar niets is minder waar.

Uitgelicht

Portretfoto Joke Geldhof