Statenlid in beeld: Sandra Doevendans (PvdA)

(04 juli 2019)

Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Sandra Doevendans.

Statenlid Sandra Doevenmans (PvdA)

Waarom ben je Statenlid geworden?

Het is nu mijn tweede periode. 1 periode is wat mij betreft niet genoeg. Nu weet ik hoe alles werkt en kan ik met die ervaring veel effectiever zijn. Ik wilde ooit Statenlid worden omdat ik vond dat de provincie wel meer diversiteit kon gebruiken. De provincie moet immers een afspiegeling zijn van de Noord-Hollandse bevolking. De provincie stond ver van mij af, maar ik vond het juist een mooie uitdaging om te proberen de politiek dichter bij mensen te brengen. Met activisme alleen kun je immers de wereld niet veranderen. Daar heb je ook politiek voor nodig. En dat is gelukt. Nu is diversiteit natuurlijk geen kerntaak van de provincie. Maar ik heb toch voor elkaar gekregen dat 20% van de stageplekken en traineeships binnen de provincie wordt ingevuld door mensen met een niet- westerse achtergrond. En dat de afdeling HRM meer aandacht besteed aan diversiteit bij het werven van nieuw personeel.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken? 

Ik word voorzitter van de Statencommissie Economie, Financiën en Bestuur. Daarnaast ga ik mij bezig houden met mobiliteit en bereikbaarheid en circulaire economie. In de vorige periode was ik voorzitter van de werkgroep jeugdparticipatie. Hier wil ik ook deze periode graag mee verder. Het is belangrijk dat we jongeren op allerlei manieren betrekken bij wat de provincie doet.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Heel leuk vind ik Landgoed Duin en Kruidberg. Je kunt hier heerlijk lunchen en wandelen. Ergens heb je dan een uitzichtpunt waar je zowel de stad ziet als de woeste natuur. En de Tuinen van West. Ik ben nog niet zo lang geleden verhuisd naar het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld en kijk nu uit op dit bijzondere groene natuur- en recreatiegebied tussen Amsterdam en Halfweg.

Over Sandra Doevendans

Sandra woont in Amsterdam samen met haar zoon (12 jaar) en om het weekend met haar pleegkind (3). In het dagelijks leven is zij trainer en coach diversiteit, inclusie en loopbaan. En daarnaast presenteert zij 'Doevendans op Zaterdag': een radioprogramma bij Radio Mart over inspiratie, motivatie, het najagen van doelen en meer balans in je leven.

Uitgelicht