Statenlid in beeld: Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD)

(31 oktober 2019)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Hanneke Kaamer van Hoegee van de VVD.

Hanneke Kaamer van Hoegee

Waarom ben je Statenlid geworden?

Ik zit inmiddels in mijn 3e termijn, dus dat is al een tijdje terug. Maar toen ik mij kandidaat stelde deed ik dat vooral omdat ik vond dat er nog een stuk Noord-Holland lag boven Amsterdam. De focus lag teveel op alleen Amsterdam en daar wilde ik wat aan gaan doen. 

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

Heel erg goed! Je praat over onderwerpen die de hele provincie aangaan. Maar je komt ook op plekken waar je anders niet komt. Daardoor krijg je beter inzicht en snap je waarom dingen gebeuren. Ik had 8 jaar de portefeuille mobiliteit en bezocht toen bijvoorbeeld de verkeerscentrale en de steunpunten. Nu beheer ik de portefeuille ruimte, wonen en klimaat. In het kader van de regionale energiestrategieën spreek ik alle woordvoerders van mijn partij in Noord-Holland Noord en probeer ze met elkaar te verbinden. Als Statenlid kan ik hier veel in betekenen.

Wat wil je komende 4 jaar bereiken?

Ik wil een energietransitie waarin we oog voor elkaar hebben. Dus niet alleen kijken waar we het beste het probleem kunnen oplossen, maar ook naar hoe we dit het beste kunnen inpassen in het landschap zonder dat veel mensen daar last van krijgen. Dat is niet makkelijk. Kijk naar de Wieringermeer. Daar worden windturbines gebouwd om te voldoen aan de vorige opgave vanuit het Rijk. Daarmee verandert het landschap drastisch. In de regio is veel weerstand tegen de bouw van nog meer turbines. Bovendien hebben veel mensen die dichtbij een windturbine wonen daar vaak ontzettend veel last van. Een andere grote opgave is de woningbouw. We moeten een oplossing vinden voor het tekort aan woningen. 

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

De grafelijkheidsduinen in Den Helder. Dat is mijn 'achtertuin'. De vuurtoren is het lichtje in mijn achtertuin en de zee is mijn slootje.

Over Hanneke Kaamer van Hoegee

Hanneke Kaamer van Hoegee is geboren en getogen in Den Helder. Zij werkt in Amsterdam als application engineer bij SMC Nederland.

Uitgelicht