Statenlid in Beeld: Arja Kapitein (D66)

(04 december 2019)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Arja Kapitein D66.

Arja Kapitein

Waarom ben je Statenlid geworden?

Onze democratie werkt alleen goed als voldoende mensen politiek actief zijn. Daarom ben ik zelf al weer jaren geleden politiek actief geworden voor D66. Eerst als bestuurslid in de afdeling Westfriesland, daarna als gemeenteraadslid in Medemblik en nu als Statenlid. De provincie doet fantastisch werk voor onze inwoners en ik vind het een eer dat ik daar als Statenlid aan mag bijdragen.

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

Het is super interessant, veelzijdig, dynamisch en ook tijdrovend. Ik heb een zeer brede portefeuille, met landbouw, visserij, toerisme, recreatie, grondbeleid, economie, inkoop, personeel & organisatie en bestuur. De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van inwerken. Nu pas heb ik het gevoel dat ik op volle snelheid politiek actief kan zijn. Met het landbouwdossier ben ik ‘met mijn neus in de boter’ gevallen. De provincie heeft hier een belangrijke rol in. In dit dossier moet en kan veel gebeuren.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?

Allereerst een zo toekomstbestendig mogelijke landbouw, zoals bijvoorbeeld kringlooplandbouw. Samen met agrariërs kunnen we hier veel bereiken. Zoals nieuwe duurzame bedrijfsmodellen voor de landbouw, maar ook een mooie rol van agrariërs bij ons landschap en bij het herstel van de biodiversiteit. Een duurzame toekomst is mogelijk als agrariërs dit durven en kunnen oppakken. Diegenen die dit nu al doen, verdienen onze steun. Daarnaast wil ik een vertegenwoordiger zijn van West-Friesland en de Kop van Noord Holland. Prachtige regio’s met veel kansen en talent.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Noord Holland heeft zeer veel mooie plekken. Maar mijn achtertuin in Wognum is voor mij de fijnste plek om te verblijven. Achter mijn huis heb ik een breed water dat aansluit op een park waar ik geniet van het zicht op veel spelende honden. Daarachter is ons open agrarische cultuur landschap met prachtige slingerende wegen en veel historie. Wognum is een levendig dorp met goede voorzieningen en ligt op 7 kilometer fietsen van het prachtige historische centrum van Hoorn.

Over Arja Kapitein

Arja is geboren en getogen in Schagen. Na een studie aan de Landbouwuniversiteit heeft zij gewerkt bij Stegeman, Albert Heijn en Capgemini. Daarna ging zij aan de slag als zelfstandig organisatieadviseur. De afgelopen 10 jaar was zij ook actief als lid van de raad van toezicht bij diverse musea en bibliotheken, waaronder bij de Kopgroep Bibliotheken in de Kop van Noord Holland, School7 in Den Helder en bij de museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Met haar broers en zusters heeft zij een automuseum in Schagen.

 

Uitgelicht