Statenlid in beeld: Klaas-Jeroen Terwal (VVD)

(15 april 2020)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Klaas-Jeroen Terwal van de VVD.

Statenlid Klaas-Jeroen Terwal van de provincie Noor-Holland
 

Waarom ben je Statenlid geworden?

Door enkele jaren voor de VVD in de stadsdeelraad van Amsterdam Centrum te hebben gezeten, heb ik gezien hoe leuk het is om iets voor je buurt te kunnen betekenen. Liever steek in mijn handen uit de mouwen dan dat ik langs de zijlijn roep hoe het beter moet. Nu de nodige provinciale verduurzamingsmaatregelen op ons af komen kan ik daarbij vanuit de Staten de balans tussen economie en klimaat bewaken en laten zien dat die niet altijd tegengesteld zijn. Vaak zijn grote bedrijven en kleine ondernemers aanjagers van innovatieve manieren die bijdragen aan verduurzaming. En juist nu in deze crisis hebben we de economische bedrijvigheid in Noord-Holland, die voor vele banen zorgt, hard nodig.

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

Ontzettend goed! We hebben een leuke fractie waarbinnen stevig gediscussieerd wordt over hoe we onze provincie nog sterker en mooier kunnen maken en waar we af en toe ook goed kunnen lachen. Het leukst zijn de contacten met bewoners, ondernemers en bestuurders van gemeenten om te kijken hoe je als hun vertegenwoordiger in de Staten kunt samenwerken door verschillende belangen bij elkaar te brengen om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Wat het werken als Statenlid ook prettig maakt, is de uitstekende ondersteuning vanuit de griffie.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken? 

Wat ik wil bereiken is dat er in Noord-Holland meer betaalbare woningen gebouwd worden zodat mensen op een fijne plek kunnen wonen en niet noodgedwongen naar een andere gemeente hoeven te verhuizen. Ook moeten de maatregelen die de provincie neemt om klimaatverandering tegen te gaan op breed draagvlak kunnen rekenen en voor de mensen haalbaar en betaalbaar zijn. Daarnaast is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat onze provincie tot in elke plek goed bereikbaar is met fiets, openbaar vervoer én auto. En dat iedereen vrij is om de vervoerswijze te kiezen die het meest passend is.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Dat is het Amstelveld in Amsterdam, waar je met mooi weer heerlijk op het terras kunt zitten bij café Nel, met uitzicht op voetballende jeugd en bootjes die langsvaren op de Prinsengracht. Daar zit ik graag met koffie en een krant of met vrienden, bier en bitterballen. Ook slenter ik graag door de historische centra van Hoorn en Enkhuizen waar de glorietijd van de Gouden Eeuw nog goed voelbaar is.

Over Klaas-Jeroen

Klaas-Jeroen woont met zijn man in het centrum van Amsterdam. Hij heeft in Groningen Internationale Betrekkingen gestudeerd en werkt als manager bij de KLM. Hij loop wekelijks hard langs de Amstel en gaat graag met vrienden uit eten of naar een muziekfestival. Ook reist hij graag. Zijn favoriete continent is Zuid-Amerika.