Ploegentijdrit Hoorn Enkhuizen

Stemmen is gesloten

Het stemmen op dit idee was mogelijk tot en met 01-03-2018

Een wielerploegentijdrit voor recreanten- en wedstrijdteams tussen Hoorn en Enkhuizen

Stichting Wielerstad Enkhuizen organiseerde in de zomer van 2016 een ploegentijdrit op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Deelnemers uit geheel Nederland, zowel wedstrijdrenners als recreanten kwamen op het unieke evenement af. Aan de finish in de binnenstad van Enkhuizen vielen louter positieve geluiden te ontvangen. En dat smaakt naar meer!

En die kans is er nu. Het nieuwe tracé tussen Hoorn en Enkhuizen verbindt niet alleen twee markante steden, maar levert ook een uniek traject op. Met de verschillende bruggen en viaducten biedt de weg een zeer fraai uitdagend parcours. Ploegentijdritten zijn uitermate geschikt voor zowel wedstrijdrenners als recreanten. Iedereen kan met zijn teamgenoten op eigen snelheid, maar toch met elkaar, het traject afleggen.

Ploegentijdritten kennen in Nederland een enorme populariteit. Het is een samenspel tussen de teamgenoten, waarin er constant rekening moet worden gehouden met ieders kwaliteiten en de onderlinge krachtsverhoudingen. Voor clubs en wedstrijdteams iedere keer zeer interessant, maar ook voor bedrijventeams en vriendengroepen een prachtige uitdaging.

Stichting Wielerstad Enkhuizen en wielerverenging West-Frisia kunnen terugvallen op jaren van ervaring en een grote schare van vrijwilligers. Vrijwilligers die graag klaar staan om wieler minnend West-Friesland eenmaal de mogelijkheid te geven het nieuwe wegtracé op de fiets af te leggen.

Terug naar het ideeënplatform

Uitgelicht