Nieuws

 • Blog: Bijbestemmen kerken steeds populairder

  (24 oktober 2019) Bijbestemmen kerken steeds populairder Veel kerken in Nederland denken na over hun toekomst. Het aantal leden neemt af, de gemiddelde leeftijd van de leden loopt op en daarmee rijst de vraag over het voortbestaan op langere of korte termijn.
 • Blog: Fronik Boerderij next level!

  (25 maart 2019) Blog: Fronik Boerderij next level! De Fronik Buurtboerderij in Zaandam is een ontmoetingsplek die de buurt verbindt. Iedereen is welkom. De boerderij functioneerde jaren als informeel buurtinitiatief, nu is de stap gezet naar een meer officiële instandhouding en exploitatie met de benodigde vergunningen.
 • Blog: Over adelborsten en windmolens

  (12 maart 2019) Blog: Over adelborsten en windmolens Den Helder is een bijzondere stad. Voor de rest van Nederland is het erg ver weg. Terwijl Texel nou juist zo lekker dichtbij en goed bereikbaar is. Brengen we de afstand tot een bepaald doel dan in relatie met ons gevoel bij die plek? Daar lijkt het wel op.
 • Blog: Hoe een Fort kraakt in haar voegen

  (20 februari 2019) Fiets Fort De Stelling van Amsterdam is Unesco werelderfgoed en wordt gekoesterd door de provincie als siteholder. Zo wordt er gewerkt aan restauratie en aan het bevorderen van gebruik en openstelling van de forten. Een van deze forten is al 40 jaar hermetisch gesloten. Dat is het Fort bij Velsen.
 • Blog: Elswout, er warmpjes bij zitten?

  (14 januari 2019) Blog Elswout Er warmpjes bij zitten Verstopt in het weelderige groen achter Haarlem ligt –in de gemeente Bloemendaal- het rijksmonumentale Landgoed Elswout. Een prachtig ensemble van bijzondere gebouwen met een rijke historie.
 • Blog: Het einde van de wereld

  (14 december 2018) Blog Het einde van de wereld Etersheim is een kleine gemeenschap tussen Oosthuizen, Warder en Schardam. Dit laagste punt van Noord-Holland kent een rijke geschiedenis en een verborgen geheim. In een ver verleden is een deel van het oude dorp verzwolgen door de golven van de Zuiderzee. Verschillende watersnoodrampen troffen het dorp. Ergens op de bodem van het IJsselmeer moeten nog de resten van het dorp te vinden zijn. Suske en Wiske zouden onmiddellijk in de tijdmachine van professor Barabas stappen.

Uitgelicht