Ode aan het landschap Hollandse Waterlinies Fietstour in Purmerend en Abcoude

(10 juni 2021)

Op zaterdag 19 en zondag 20 juni organiseert Central Events in samenwerking met de provincie Noord-Holland, de provincie Utrecht, marketingorganisaties, gemeenten, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam de Hollandse Waterlinie Fietstour in het kader van Ode aan het Landschap Hollandse waterlinies.

In Noord-Holland vinden op zaterdag 19 juni recreatieve fietstochten plaats vanuit Purmerend en Abcoude. Hierbij is te kiezen uit 2 verschillende afstanden: 40 of 60 kilometer. Bezichtig prachtige forten, neem deel aan een rondleiding of ga op ontdekking uit! Er zijn stempels te verzamelen, een terrasje te pakken en het is genieten van de prachtige natuur. Er zijn naast het fietsen verhalen en geheimen te ontdekken van het Hollandse Waterlinies landschap.

Hollandse Waterlinies fietstour

Deelnemers beleven op zondag 20 juni de volledige Hollandse Waterlinies in 1 dag! Op deze dag is het genieten van alles wat Nederland - Waterland - te bieden heeft: wisselende landschappen, oude kastelen, molens, dijken, kronkelende rivieren en natuurlijk forten. De routes zijn volledig uitgepijld. Om de circa 50 kilometer is een verzorgingspost op een van de prachtige forten van de Hollandse Waterlinies. In Noord-Holland vertrekken diverse trajecten vanuit Purmerend en Abcoude. De routes variëren tussen de 85 en de 300 kilometer. 

Meer informatie over dit evenement staat op de website van de Hollandse Waterlinie Fietstour.

Uitgelicht