CIRCO Track Kunststof en consumentengoederen

De wereld verandert snel. Bedrijven krijgen steeds vaker te maken met moeilijker verkrijgbare grondstoffen, afvalstromen en de daarbij behorende prijsschommelingen en kosten. Deze ontwikkelingen hebben directe gevolgen voor de economische vitaliteit van bedrijven.

Klanten worden steeds bewuster en met de toenemende interesse in verantwoordelijke producten ontstaan nieuwe marktkansen. Er ontstaan financieringsregelingen en strengere wetgeving voor de toepassing van een circulaire economie in het bedrijfsleven. Een groot aantal bedrijven wil daarom circulair innoveren, maar zoekt nog naar toepassingen binnen zijn eigen bedrijf.

Daarom organiseert de provincie Noord-Holland samen met CLICKNL workshops Circular Business Design (CIRCO), waar bedrijven concrete handvatten krijgen aangereikt om aan de slag te gaan met innovatie om toekomstbestendig te worden. CIRCO is een 3-daags programma voor MKB en startups waarin je kennis maakt met de principes van de circulaire economie en de mogelijkheden van circulair ondernemen, nieuwe business kansen ontdekt en slimme ontwerpstrategieën voor jouw onderneming verkent. Je gaat naar huis met een plan om je circulaire ambities waar te maken en je eigen organisatie te transformeren tot circulaire koploper. Daarnaast heb je inspirerende circulaire ondernemers ontmoet.

Meer dan 400 bedrijven gingen je voor, waaronder Starbucks, NS, Philips en Dopper. De workshops van deze track zijn speciaal gericht op producenten, leveranciers en hun klanten in de sector consumentengoederen en kunststof in Noord-Holland (onder andere meubels, textiel, recreatie en verpakkingen).

Uitgelicht