Coronamonitor

Om de effecten van het coronavirus in Noord-Holland in kaart te brengen maakt de provincie een coronamonitor.

Impact-analyse en monitor economie

De monitor bestaat uit een economische impact-analyse en een selectie van indicatoren. Bij de impact-analyse is gekeken naar de Noord-Hollandse economische structuur en hoe de economie zich ontwikkelt volgens de verwachtingen van verschillende partijen, zoals het Centraal Planbureau (CPB), International Monitary Fund (IMF), Stichting Economisch Onderzoek (SEO) en verschillende banken.

Het andere deel bevat economische indicatoren die regelmatig worden bijgewerkt. Zo is te zien in welke sectoren bedrijven in zwaar weer komen, waar mogelijke faillissementen ontstaan en brengt het de effecten op de beroepsbevolking en werkgelegenheid in beeld.

Vanaf medio 2021 verschijnt de monitor 1 keer per kwartaal. De laatste versie (28 februari) toont voor veel indicatoren de ontwikkeling in 2021. Zo is de gehele Noord Hollandse economie ongeveer 6% gestegen t.o.v. 2020, maar nog altijd 2% kleiner t.o.v. 2019. Verder gaat de monitor in op de omvang en sectorverdeling van de coronasteunmaatregelen sinds maart 2020. De volgende versie verschijnt rond juni 2022. 

Uitgelicht