CIRCO Business Design Tracks

De wereld verandert snel. Bedrijven krijgen steeds vaker te maken met moeilijker verkrijgbare grondstoffen, afvalstromen en de daarbij behorende prijsschommelingen en kosten. Deze ontwikkelingen hebben directe gevolgen voor de economische vitaliteit van bedrijven. Bedrijven vanuit allerlei branches hebben hiermee te maken, zowel uit de maakindustrie als bedrijven uit de agro-sector.

Daarom organiseert de provincie Noord-Holland samen met CLICKNL jaarlijks diverse workshops, zogeheten Circular Business Design Tracks (CIRCO). Bedrijven krijgen in deze workshops concrete handvatten aangereikt om aan de slag te gaan met innovatie. Met als doel om toekomstbestendig te worden.

CIRCO is een 3-daags programma voor MKB, Agrosector en/of startups. Je maakt kennis met de principes van de circulaire economie en de mogelijkheden van circulair ondernemen. Je ontdekt nieuwe businesskansen. Je verkent slimme ontwerpstrategieën voor jouw onderneming, aansluitend op de branche waarin je werkzaam bent. Je gaat naar huis met een plan om je circulaire ambities waar te maken. En je weet hoe je je eigen organisatie kunt transformeren tot circulaire koploper. Daarnaast heb je inspirerende circulaire ondernemers ontmoet.

Programma

Het programma bestaat uit 3 eendaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van 2 maanden.

Dag 1: Ontdekken

Tijdens de eerste dag doe je kennis op van een circulaire economie. Je raakt geïnspireerd door voorbeelden van bedrijven die al bezig zijn in de circulaire economie. Je leert circulaire businessmodellen en design principes kennen en ontdekt waar de kansen voor je eigen bedrijf liggen.

Dag 2: Toepassen

In de tweede workshop ga je aan de slag met de kansen in je eigen bedrijf. Welke circulaire producten, diensten en businessmodellen zou je kunnen ontwikkelen om de kansen binnen je bedrijf te benutten?

Dag 3: Implementeren

Tijdens de laatste workshop kijk je naar technische en commerciële haalbaarheid van je bedachte producten, diensten en businessmodellen. Wat heeft het voor gevolgen voor je bedrijfsvoering en wat is je circulaire impact? Je stelt een actieplan op en verlaat de workshop met tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een toekomstbestendige circulaire koploper.

Meer informatie

Wil je meer informatie of deelnemen aan een CIRCO Track? Stuur een e-mail aan klinkhamerj@noord-holland.nl.


 

 

Uitgelicht