Nieuws

 • Eerste dieren gespot in faunapassage Naardermeer

  (08 november 2019) marter Dieren in het Naardermeer maken nu al gebruik van 2 nieuwe verbindingen onder het spoor. Op fotobeelden van cameravallen bij de dwarsligger faunapassage, is te zien hoe onder andere ringslangen en een marter de oversteek wagen.
 • Aanleg faunapassages Naardermeer begonnen

  (20 augustus 2019) Aanleg faunapassages Naardermeer begonnen Opsomming Op het spoortraject Naarden-Bussum rijden 3 weken lang geen treinen vanwege grootschalige werkzaamheden aan het spoor. De provincie Noord-Holland heeft dit moment aangegrepen om € 17 miljoen te investeren in de aanleg van 9 faunapassages in en rondom natuurgebied Naardermeer.
 • Eerste element Voormeerpassage op zijn plaats gehesen

  (09 augustus 2019) Eerste element van Voormeerpassage op zijn plaats gehesen In opdracht van provincie Noord-Holland legt ProRail tijdens spoorwerkzaamheden bij Naarden-Bussum 9 faunapassages aan voor kleine zoogdieren, reptielen en amfibieën. Een van de faunapassages is de Voormeerpassage.
 • Fiets- en natuurverbinding Nigtevecht en dwarsligger faunapassage genomineerd voor natuurprijs

  (25 januari 2019) Fiets- en natuurverbinding Nigtevecht en Dwarsligger faunapassage genomineerd voor natuurprijs De natuurverbinding bij de Liniebrug bij Nigtevecht en de dwarsligger faunapassage in het Rondje Naardermeer zijn genomineerd voor de Natuurprijs van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). De bureaus die de ontwerpen in opdracht van de provincie Noord-Holland maakten, horen op 30 januari of ze hebben gewonnen.
 • Dwarsligger faunapassage genomineerd voor NGB-Natuurprijs

  (31 december 2018) Dwarsligger faunapassage genomineerd voor NGB-Natuurprijs De dwarsligger faunapassage is genomineerd voor de Natuurprijs van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). De NGB-Natuurprijs wordt 30 januari 2019 uitgereikt door gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland.

Uitgelicht