Voltooiing Groene Schakel

Met een faunatunnel onder de A27 en een natuurbrug over de spoorlijn Hilversum-Amersfoort ter hoogte van Anna's Hoeve, wordt de natuur tussen de Utrechtse Heuvelrug en 't Gooi met elkaar verbonden. De aanleg van deze bijzondere natuurverbinding heet de Groene Schakel.

De Groene Schakel is een initiatief van de provincie Noord-Holland, stichting Goois Natuurreservaat, de gemeenten Hilversum en Laren, ProRail en Rijkswaterstaat.

Het project Voltooiing Groene Schakel zorgt voor ontwikkeling van de natuur rondom de faunatunnel en de natuurbrug. Ook worden de recreatievoorzieningen in Anna's Hoeve en Monnikenberg verbeterd.

Video: Herinrichting Anna’s Hoeve

Video: Herinrichting Anna’s Hoeve

Natuurgebied Anna’s Hoeve in Hilversum wordt opnieuw ingericht. Een deel wordt rustgebied voor dieren, een ander deel is voor recreatie. Bekijk de video voor meer informatie over de herinrichting.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Naast nieuws en actualiteiten krijgt u regelmatig informatie over bijeenkomsten en momenten waarop de provincie belangrijke besluiten neemt over dit project.

Voltooiing Groene Schakel in 5 minuten (video)

 Meer weten over de toekomstige inrichting van Anna’s Hoeve en Monnikenberg?

Video Voltooiing Groene Schakel
Kijk en luister naar de video Voltooiing Groene Schakel

Bij aanvang van het ontwerpproces zijn bewoners en belanghebbenden gevraagd met wensen en ideeën te komen voor het versterken van natuurwaarden en het verbeteren van recreatieve voorzieningen. 

Contact

Vragen en meldingen zijn welkom bij het Servicepunt provincie Noord-Holland via servicepunt@noord-holland.nl of 0800 - 0200 600.

Informatiecentrum

Het project Voltooiing Groene Schakel heeft veel raakvlakken met het project HOV in ’t Gooi. Daarom kunt u met vragen en opmerkingen ook terecht in het gelijknamige Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij (Oosterengweg 88 in Hilversum). Het centrum is in principe elke woensdag en vrijdag open van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.hovintgooi.nl voor actuele informatie. 

 

Uitgelicht