Voltooiing Groene Schakel

Met een faunatunnel onder de A27 en een natuurbrug over de spoorlijn Hilversum-Amersfoort ter hoogte van Anna's Hoeve, wordt de natuur tussen de Utrechtse Heuvelrug en 't Gooi met elkaar verbonden. De aanleg van deze bijzondere natuurverbinding heet de Groene Schakel.

Groene Schakel is een initiatief van de provincie Noord-Holland, stichting Goois Natuurreservaat, de gemeenten Hilversum en Laren, ProRail en Rijkswaterstaat.

Het project Voltooiing Groene Schakel zorgt voor ontwikkeling van de natuur rondom de faunatunnel en de natuurbrug. Ook worden de recreatievoorzieningen in Anna's Hoeve en Monnikenberg verbeterd.

Denk mee

Denk mee

Het voorlopig ontwerp (VO) voor de toekomstige inrichting van Anna's Hoeve en Monnikenberg staat vanaf woensdag 8 april 2020 online. Dit interactieve document komt in plaats van de inloopbijeenkomst die vanwege de corona-uitbraak niet door kan gaan. We zijn benieuwd naar uw suggesties.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Naast nieuws en actualiteiten krijgt u regelmatig informatie over bijeenkomsten en momenten waarop de provincie belangrijke besluiten neemt over dit project.

Voltooiing Groene Schakel in 5 minuten (video)

 Meer weten over de toekomstige inrichting van Anna’s Hoeve en Monnikenberg?

Video Voltooiing Groene Schakel
Kijk en luister naar de video Voltooiing Groene Schakel

In de video komen de wensen, ideeën en keuzes op het gebied van natuur en recreatie voor de beide natuurgebieden samen. Meedenken? Kijk op de pagina Denk Mee.

Contact

Vragen en meldingen zijn welkom bij het Servicepunt provincie Noord-Holland via servicepunt@noord-holland.nl of 0800 - 0200 600.

Informatiecentrum

Het project Voltooiing Groene Schakel heeft veel raakvlakken met het project HOV in ’t Gooi. Normaliter kunt u daarom ook even binnenlopen bij het Informatiecentrum HOV in ’t Gooi. Het informatiecentrum is momenteel echter gesloten vanwege de corona-uitbraak.