Voltooiing Groene Schakel

Voltooiing Groene Schakel

Met een faunatunnel onder de A27 en een natuurbrug over de spoorlijn Hilversum-Amersfoort ter hoogte van Anna's Hoeve, wordt de natuur tussen de Utrechtse Heuvelrug en 't Gooi met elkaar verbonden. De aanleg van deze bijzondere natuurverbinding heet de Groene Schakel.

De Groene Schakel is een initiatief van de provincie Noord-Holland, stichting Goois Natuurreservaat, de gemeenten Hilversum en Laren, ProRail en Rijkswaterstaat.

Het project Voltooiing Groene Schakel zorgt voor ontwikkeling van de natuur rondom de faunatunnel en de natuurbrug. Ook zijn de recreatievoorzieningen in Anna's Hoeve en Monnikenberg verbeterd. Het project is op woensdag 20 september feestelijk geopend.

Video: De Groene Schakel afgerond

Video: De Groene Schakel afgerond

De Groene Schakel tussen de natuurgebieden ’t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug is af. Met ecoducten over de A27 en faunatunnels onder de spoorbaan zijn de leefgebieden van de dieren met elkaar verbonden. Zie de video voor een overzicht van al het werk dat is verzet.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Naast nieuws en actualiteiten krijgt u regelmatig informatie over bijeenkomsten en momenten waarop de provincie belangrijke besluiten neemt over dit project.

Contact

Vragen en meldingen zijn welkom bij het Servicepunt provincie Noord-Holland via servicepunt@noord-holland.nl of 0800 - 0200 600.

Informatiecentrum

Het project Voltooiing Groene Schakel heeft veel raakvlakken met het project HOV in ’t Gooi. Daarom kunt u met vragen en opmerkingen ook terecht in het gelijknamige Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij (Oosterengweg 88 in Hilversum). Het centrum is in principe elke woensdag en vrijdag open van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.hovintgooi.nl voor actuele informatie. 

 

Voltooiing Groene Schakel in 5 minuten (video)

 Meer weten over de toekomstige inrichting van Anna’s Hoeve en Monnikenberg?

Video Voltooiing Groene Schakel
Kijk en luister naar de video Voltooiing Groene Schakel

Bij aanvang van het ontwerpproces zijn bewoners en belanghebbenden gevraagd met wensen en ideeën te komen voor het versterken van natuurwaarden en het verbeteren van recreatieve voorzieningen. 

Video's

  • Herinrichting Anna’s Hoeve

    Natuurgebied Anna’s Hoeve in Hilversum wordt opnieuw ingericht. Een deel wordt rustgebied voor dieren, een ander deel is voor recreatie. Bekijk de vid...

Zie ook