Achtergrond:Noord-Holland in 2016

Hoe staat de provincie Noord-Holland er nu voor? Daar geeft NH2016 een antwoord op. NH2016 is gemaakt als achtergrondinformatie bij de Omgevingsvisie NH2050 en het Verkenningendocument Omgevingsvisie. De informatie is gebaseerd op analyses uit het geografisch informatiesysteem (GIS) van de provincie Noord-Holland.

Opbouw NH2016

In NH2016 wordt ingezoomd op:

  • mensen in Noord-Holland: huishoudens, verdeling welvaart en bevolkingsspreiding
  • belangrijkste trekpleisters
  • leefomgeving: landschappen, cultureel erfgoed
  • klimaat
  • niet zichtbare leefomgeving: milieuzonering, geluidsbelasting

Vervolgens gaat het over het dagelijks leven van de mensen. Waar werkt de Noord-Hollander? Waar liggen voorzieningen als onderwijs en winkels? En waar recreëert de bevolking? Wat levert dit op aan verkeersstromen? Ook wordt duidelijk waar de Noord-Hollander zijn energie vandaan haalt. Het laatste hoofdstuk toont Noord-Holland in haar omgeving. Wat zijn de sterkste economische clusters en de bekendste Noord-Hollandse exportproducten? En hoe is de provincie verbonden met de rest van de wereld? Dit deel toont ook hoe de mainports functioneren.

Staat van de provincie op maps.noord-holland.nl

Navigeren

Met de pijlen in de grijze balk links is het mogelijk door de kaarten navigeren. De meeste kaarten hebben rechtsboven een knop met ‘Legenda’. Via deze knop vind je meer informatie over de verschillende kleuren, lijnen en tekens op de kaarten. Door in te zoomen op de kaarten, wordt de informatie steeds specifieker. Soms duurt het even voordat er lijnen en kleuren verschijnen, dus wees geduldig en wacht een paar seconden.

Uitgelicht