Nieuwsbrief Recreëren in 2050

 • Dhr. Weterings, burgemeester Haarlemmermeer

  Dhr. Weterings, burgemeester Haarlemmermeer

 • Ineke van der Geest, voorzitter Spaarnwoude Geeft Energie

  Het gaat er niet om WAT je doet, maar om WIE je bent. Dit is in de moderne positionering een leidende gedachte. Denk aan Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds. Beiden strijden voor natuur maar doen dat elk vanuit een geheel eigen karakter. In 2013 hebben de ondernemers in Spaarnwoude samen met vertegenwoordiging van Spaarnwoude gekeken naar het karakter van Spaarnwoude. Onder begeleiding van marketingbureau Business Openers is gezocht naar het DNA van het gebied en is er een promotieplan ontwikkeld. Alle deelnemers en stakeholders zijn het erover eens dat het karakter van Spaarnwoude getypeerd kan worden als STOER, LEVENDIG, EIGENTIJDS, GASTVRIJ en ONDERNEMEND. Wat je ook in Spaarnwoude gaat doen, je komt er met meer energie vandaan.

 • Theo Weterings, burgemeester Haarlemmermeer

  Als burgemeester van een poldergemeente begeef ik me dagelijks ‘in het groen’. Ik fiets bij voorkeur van mijn woonplaats Nieuw-Vennep naar het Raadhuis in Hoofddorp, een kleine 10 kilometer, die onder andere langs PARK21 voert. Ook voor werkafspraken buiten het Raadhuis geef ik – als agenda en weer het toelaten – de voorkeur aan de fiets.

 • Dhr. Choho, wethouder groen gemeente Amsterdam,

 • Abdeluheb Choho, wethouder groen gemeente Amsterdam

  Amsterdam groeit. Dit betekent dat we meer moeten investeren in groen in en om de stad. Hierbij moeten we de balans zoeken in de vele functies die het groen heeft. De biodiversiteit in en om Amsterdam moet versterkt worden, maar in een verdichte stad moet het groen ook toegankelijk blijven voor recreatie.

 • RADEN EN STATENCONFERENTIE | Recreëren in 2050

  Met deze conferentie wil de provincie Noord-Holland belanghebbenden en raads- en Statenleden informeren en betrekken bij de ontwikkeling van de toekomst van de recreatieschappen. De bijeenkomst heeft een informerend en interactief karakter en draait rond het voeren van de dialoog, het inventariseren van standpunten en het vragen om advies van een brede kring van betrokkenen.

  De bijeenkomst bestaat uit 2 delen: gesprekstafels met belanghebbenden en bestuurders en een avondprogramma specifiek voor bestuurders (raden- en Statenleden).

 • Interview Marco Wiesehahn, Statenlid VVD, Noord-Holland

  Ik ben echt wekelijks buiten in het groen. Ik ben een geboren Amsterdammer maar woon sinds 2013 in Haarlem. Ik ben daarom vaak te vinden in de Kennemerduinen om lekker een stuk te fietsen of te zwemmen in één van de bijzondere duinmeertjes die dit natuurgebied rijk is. Maar ik ga ook met vrienden of mijn familie naar festivals in het groen.

 • Bezoekersonderzoek natuur- en recreatiegebieden Noord-Holland

  Onlangs is er een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar het gebruik en de waardering van 65 Noord-Hollandse natuur- en recreatiegebieden.

Uitgelicht