Over het project

De brug Krommenie in gemeente Zaanstad ligt in de provinciale weg (N203) nabij de op- en afritten van de N246. De noordelijke brug (richting Heemskerk) stamt uit 1932 en is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. De zuidelijke brug (richting Wormerveer) komt uit 1966.

De provincie onderzoekt met grote regelmaat de staat van de constructie van de brug in Krommenie (N203). Bij een inspectie in 2018 is geconstateerd dat het draaipunt van de brug hersteld moest worden. Om de doorgang van het wegverkeer te kunnen garanderen, is in juni 2018 besloten de brug per direct niet meer te openen. De provincie heeft vervolgens een plan met herstelwerkzaamheden gemaakt om de brug weer te laten draaien.

Herstelwerkzaamheden

In maart 2019 voerde de provincie de herstelwerkzaamheden aan de noordelijke brug (richting Heemskerk) uit. De voornaamste werkzaamheden bestonden uit het vervangen van de versleten lagerschalen in het draaipunt, hiervoor moest de aannemer de brugklep loskoppelen.

Vervanging Brug Krommenie

De brug in Krommenie kan sinds maart 2019 weer veilig en volledig functioneren voor zowel de weggebruikers als vaarweggebruikers. In de komende 5 jaar werkt de provincie aan de vervanging van de brug Krommenie.

Uitgelicht