Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug (N201) wordt vernieuwd. In 2022 - 2023 vervangt de provincie Noord-Holland de oostelijke brug richting Heemstede. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd.

Nieuwe plannen Cruquiusbrug

Nieuwe plannen Cruquiusbrug

Bekijk het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan voor de nieuwe duurzame Cruquiusbrug én lees meer over inspraakmogelijkheden en het telefonisch spreekuur.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Cruquiusbrug

Wilt u de nieuwsbrief Cruquiusbrug per e-mail ontvangen zodat u regelmatig op de hoogte wordt gehouden? Meldt u zich dan aan.

 

De nieuwe Cruquiusbrug

Ilustratie Cruquiusbrug
Bekijk de grote versie van de afbeelding
(pdf, 1 MB). De Cruquiusbrug bestaat uit 2 brugdelen. De brug van Heemstede richting Hoofddorp krijgt groot onderhoud, terwijl de brug van Hoofddorp richting Heemstede wordt vervangen. De nieuwe brug wordt energieneutraal, onderhoudsarm en circulair ontworpen en gebouwd, volgens de principes van industrieel, flexibel en demontabel bouwen.

Contact

Voor algemene vragen over de Cruquiusbruggen en de vervanging van de oostelijke brug, kunt u contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail cruquiusbrug@noord-holland.nl.