Cruquiusbrug

De Cruquiusbrug (N201) wordt vernieuwd. In 2022 - 2023 vervangt de provincie Noord-Holland de oostelijke brug richting Heemstede. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd.

Nominatie voor project duurzame Cruquiusbrug

Nominatie voor project duurzame Cruquiusbrug

De provincie Noord-Holland is met het project duurzame Cruquiusbrug 1 van de 3 genomineerden voor de KoopWijsPrijs 2021! Bekijk het filmpje waarom de Cruquiusbrug genomineerd is. Stemmen kan tot 13 december. Op 14 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief Cruquiusbrug

Wilt u de nieuwsbrief Cruquiusbrug per e-mail ontvangen zodat u regelmatig op de hoogte wordt gehouden? Meldt u zich dan aan.

 

De nieuwe Cruquiusbrug

Ilustratie Cruquiusbrug
Bekijk de grote versie van de afbeelding
(pdf, 1 MB). De Cruquiusbrug bestaat uit 2 brugdelen. De brug van Heemstede richting Hoofddorp krijgt groot onderhoud, terwijl de brug van Hoofddorp richting Heemstede wordt vervangen. De nieuwe brug wordt energieneutraal, onderhoudsarm en circulair ontworpen en gebouwd, volgens de principes van industrieel, flexibel en demontabel bouwen.

Contact

Voor algemene vragen over de Cruquiusbruggen en de vervanging van de oostelijke brug, kunt u contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail cruquiusbrug@noord-holland.nl.