4 vragen aan de omgeving

(17 maart 2021)

Wat vindt de omgeving van het project HOVASZ? In iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek. Deze keer: Petra Imanse van het bedrijf Imanse op het bedrijventerrein aan de Witteweg in Aalsmeer.

1. Op welke manier zijn jullie betrokken bij het project HOVASZ?

"Mijn naam is Petra Imanse, van Imanse aanhangwagens en caravans op het bedrijventerrein aan de Witteweg in Aalsmeer. Doordat ons bedrijf aan het tracé van de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg ligt, zijn wij betrokken bij het werk van HOVASZ. Al jaren volgen wij alle plannen. We zijn bij bijeenkomsten van de gemeente geweest en hebben zo geprobeerd om op de hoogte te zijn van alle herinrichtingsplannen."

2. Hoe staan jullie in het project?

"Wij staan heel gemengd in het project. Enerzijds is er inmiddels veel opgeknapt. Zo zijn alle leidingen en putten vervangen, de lelijke geluidsschermen vol met graffiti zijn verleden tijd en er zijn paden aangelegd voor voetgangers zodat deze niet meer over de weg hoeven te lopen. Ook is het wegdek op de Ventweg voor ons bedrijf verbeterd, omdat er geen kuilen meer in zitten en loopt de Witteweg nu door naar de J.C. Mensinglaan waardoor je ook meteen kan doorrijden naar de andere kant van Aalsmeer. 

Aan de andere kant ervaren wij nadelen van het project. Zo is het nieuw gerealiseerde fietspad, waar auto’s te gast zijn, smaller dan voorheen. Ook is het voor ons nu een hele klus om achteruit te rijden naar een gedeelte waar auto’s elkaar kunnen passeren. Om een mooiere uitstraling te krijgen op de Witteweg zijn er vanaf de Zwarteweg rondingen gecreëerd. Wij vrezen dat deze niet goed onderhouden gaan worden, waardoor de uitstraling minder mooi wordt. Voor ons is het ten slotte een minpunt dat de N196 niet meer de doorrijroute is, waardoor wij onze A-zichtlocatie missen."

Bedrijf Imanse

3. Wat merken jullie het meeste van de werkzaamheden?

"Door de omleidingsroutes merken wij vooral dat veel klanten ons bellen omdat ze ons niet kunnen vinden. Naar ons idee is het namelijk een grote chaos in Aalsmeer doordat op veel plekken tegelijkertijd gewerkt wordt op dit moment. Hierdoor hebben veel wegen een overbelasting en veel wegen worden echt op de proef gesteld. Op de smalle Stommeerweg, waar ook de bussen van R-net rijden, is het helemaal passen en meten. Voor ons zou het rijden over de N201 betekenen dat we daar ook veel vast staan. En wat ik nog wil zeggen is dat de mensen van Dura Vermeer al het mogelijke hebben gedaan om ons bedrijf toch bereikbaar te houden. Zij hebben echt met ons meegedacht. Daar willen we ze voor bedanken."

4. Hebben jullie nog tips voor het project HOVASZ?

"In de fase voor de uitvoering meer met de ondernemers in gesprek gaan. Met de beste bedoelingen worden mensen aan het werk gezet. Maar zij zitten vaak vanachter hun tekentafel en bedenken iets wat in de praktijk niet uitkomt of tot zijn recht komt. In de fase voor de uitvoering zou het daarom goed zijn om met de ondernemers in gesprek te gaan. Ook meer inlevingsvermogen en vaker ter plaatse een kijkje komen nemen zou zoveel schelen."
 

Uitgelicht