Extra veiligheidsmaatregelen fietsers

(29 oktober 2020)

Bij de Legmeerdijk leggen we een fietstunnel aan, die het veiliger en sneller maakt voor fietsers en ander langzaam verkeer. Zonder stoplichten kunnen ze straks in één keer doorrijden. Tot de fietstunnel er is, geldt een omleiding voor fietsers.

Over die omleiding heeft de provincie vragen gekregen. Het gaat om de veiligheid van de fietsers op deze omleiding, vooral op de Lakenblekerstraat en het Veilingterrein. Op zich voldoen de omleidingsroutes aan alle veiligheidseisen. Ook hebben de gemeente en de hulpdiensten hier hun akkoord op gegeven. Maar we hebben begrip voor de vragen en reacties vanuit de omgeving. 

Legmeerdijk in vogelvlucht
Impressie Lakenblekerstraat met fietsonderdoorgang

Exra maatregelen

Om tegemoet te komen aan deze wensen heeft de provincie overlegd met Dura Vermeer en de gemeente Aalsmeer over extra maatregelen. De gemeente heeft toegezegd om op de Lakenblekerstraat fietsstroken te belijnen. Hierdoor krijgen fietsers op de weg een zichtbaardere plek, met als doel hun veiligheid te vergroten.

Verder wordt onderzocht of ook op het veilingterrein maatregelen mogelijk zijn om de zichtbaarheid van de fietsers te verbeteren. Dit onderzoek loopt nog. Als er extra maatregelen volgen, plaatsen we hierover een bericht op de Facebookpagina Amstelland-Meerlanden.

Uitgelicht