4 vragen aan de omgeving

(29 oktober 2020)

Wat vindt de omgeving van het project HOVASZ? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek. Deze keer: Henk Kuiper, Aalsmeerder in hart en nieren en voormalig havenmeester van Fort Kudelstaart.

Wie bent u en hoe bent u betrokken bij HOVASZ?

Mijn naam is Henk Kuiper, ik heb vanaf 1969 gewerkt in Aalsmeer en woon er sinds 1976 met veel plezier. Ik geniet van mijn pensioen en woon in de Hortensialaan bij het huidige busstation.

Wat vindt u van HOVASZ?

Wij steken de vlag uit in de Hortensialaan als het busstation verhuist! Met bussen die de hele dag komen en gaan voor je deur, is het voor ons als buurt geen pretje om hier te wonen. Bovendien heeft het busstation ‘meethaltes’. De bussen moeten hier wachten op het exacte tijdstip van vertrek vanwege de dienstregeling. Dan staan ze voor je deur stationair te draaien, met geluiden van de airco. Ik heb dan ook regelmatig bij de gemeente aangegeven dat het busstation veel overlast veroorzaakt voor omwonenden en dat een busstation in een woonwijk niet meer van deze tijd is. Het is geweldig dat het prettiger wonen wordt in onze buurt door het project HOVASZ!

vier vragen aan omgeving

Wat merk je van de omleidingsroute?

Ik merk vooral dat vrachtverkeer nog erg moet wennen aan de veranderingen. Vrachtverkeer blijft komen vanwege de bloemenveiling. Ik maak me daarom wel zorgen dat ze gebruik gaan maken van sluiproutes, zoals via de Stommeerweg en mijn eigen straat, de Hortensialaan. Omdat een deel van de oude N196 fietsstraat wordt, moeten de vrachtwagens toch ergens heen. En dan zijn er niet veel andere opties dan de Stommeerweg en de Hortensialaan.  

Heeft u een tip?

Ik heb er twee. Mijn tips zijn allebei voor de gemeente. Zet alsjeblieft meer verkeershandhavers in bij de HOVASZ-werkzaamheden. Ik zag hoe gevaarlijk het was bij de rotonde Zwarteweg, voor wegwerkers en weggebruikers!
De tweede tip: plaatst een verbodsbord voor vrachtverkeer zwaarder dan 7.5 ton, tenzij dit bestemmingsverkeer is. Zo weren we zwaar verkeer uit onze buurt en moet het wel via de N201 rijden.
 

Uitgelicht