Busverbinding in 3 delen

(13 januari 2021)

Het Noord-Hollandse deel van de busverbinding tussen Noordwijk (Zuid-Holland) en Schiphol (Noord-Holland) gaat om de brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek, en de route van de bus- en fietsverbinding vanaf de brug tot aan de P&R Getsewoud in de gemeente Haarlemmermeer.

Het project bestaat uit 3 onderdelen:
1.    Brug en dijkzone
2.    Gebiedsontwikkeling Lisserbroek-Noord
3.    Route tot en met P+R Getsewoud

Busbaan in drie delen

Voor het gedeelte van de busbaan in de gebiedsontwikkeling Lisserbroek-Noord heeft de provincie nauw contact met de projectontwikkelaar, gemeente Haarlemmermeer en overige betrokkenen. Voor de aansluiting in de gemeente Lisse is nauw contact met de gemeente Lisse en provincie Zuid-Holland.

Planning 

Tot de zomer werkt de provincie het ontwerp verder uit. De provincie betrekt de omgeving en partners hier nauw bij. De nieuwe route van Noordwijk naar Schiphol is naar verwachting begin 2025 geschikt voor hoogwaardig busvervoer. Voor meer informatie over de planning zie de planning van HOV Noordwijk-Schiphol.

Meer informatie

Op de website van provincie Noord-Holland is de informatie over HOV Noordwijk-Schiphol  te vinden. Heeft u vragen, laat het ons weten. We zijn bereikbaar via de mailbox: info-HOVNoordwijkSchiphol@noord-holland.nl en  telefonisch via 06-54354029. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek bij u thuis? Dat is uiteraard ook mogelijk.


 

Uitgelicht