N231 Biobased proeftuin

De provincie Noord-Holland heeft in 2018/2019 de Bosrandweg (N231) in Aalsmeer over een lengte van 850 meter ingericht als biobased proeftuin. De weg is volledig – van berm tot berm – uitgevoerd met natuurlijke materialen. Deze biobased materialen zijn onbeperkt voorradig en hebben als doel om op termijn de fossiele materialen te vervangen. Met de biobased proeftuin draagt de provincie bij aan de verduurzaming van de infrastructuur en wordt de markt gestimuleerd om hiermee te experimenteren en te innoveren.

Actueel

 • De groenste grijze weg van Noord-Holland

  (09 februari 2022)

  Van bamboe tot suikerriet; over een lengte van 850 meter bestaat de Bosrandweg (N231) in Aalsmeer volledig uit natuurlijke materialen. In de week van ...

 • Eerste resultaten biobased proeftuin N231

  (08 november 2021)

  Op de grens van Amstelveen en Aalsmeer startte de provincie Noord-Holland begin 2019 een bijzonder project: de eerste Noord-Hollandse biobased proeftu...

Contact

Meer informatie kunt u vinden op de website biobasedproeftuin.nl.

Algemene vragen en/of klachten over het onderhoud of beheer van provinciale wegen? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie.

Voor specifieke vragen over dit project of bereikbaarheid, stuur een e-mail naar: infoN231@noord-holland.nl.

 

Fotogalerij

 • Het werk in beeld

  Het werk aan de Bosrandweg en de kruising met de Beneluxbaan zijn gereed. Er is hard gewerkt. Benieuwd naar de foto's? Kijk naar de slideshow.

Uitgelicht

Documenten