Vervolg kabels en leidingen onder de N243 verplaatsen

Vanaf februari 2022 werkt aannemer Boskalis aan kabels en leidingen onder de N243. Timo Schoon, coördinator Kabels en Leidingen in opdracht van Boskalis, vertelt over deze werkzaamheden.

Timo Schoon: “Onder de kruisingen die worden aangepast en onder de weg verplaatsen we vanaf 1 februari 2022 kabels en leidingen. Hierdoor kan Boskalis de werkzaamheden aan het asfalt uitvoeren en damwanden en bushaltes plaatsen. Ik zorg er vooral voor dat alle aanpassingen aan die gasleidingen, drinkwaterleidingen, elektriciteitskabels en datakabels voor bijvoorbeeld televisie en internet op tijd worden gedaan.” 

Liander plaatst extra elektriciteitskabels tussen Stompetoren en de Jispersloot vanwege de energietransitie. Het netwerk wordt uitgebreid om aan de vraag naar elektriciteit te voldoen. Een aantal transformatiehuisjes wordt hiervoor vernieuwd.

Afstemmen met veel organisaties

Tijdens de voorbereidingen voor het project onderzocht de provincie waar kabels en leidingen onder de N243 moeten worden verplaatst . Timo: “Wij stemmen de techniek en planning van de werkzaamheden nu af met alle betrokken organisatie: de provincie (projectteam en ecoloog), Boskalis en de beheerders van de kabels en leidingen, zoals Liander, PWN, KPN Ziggo en Gasunie. De beheerders van de kabels en leidingen voeren de werkzaamheden zelf uit.”

Vervolg kabels en leidingen onder de N243 verplaatsen

Onderzoek naar kabels en leidingen.

Werkzaamheden

Voor het verplaatsten van kabels en leidingen neemt Boskalis verkeersmaatregelen (bijvoorbeeld een tijdelijke afzetting van een deel van de weg). Timo: “Daardoor kunnen medewerkers op een veilige manier werken en rijden weggebruikers veilig langs de werkzaamheden.” Meer informatie over de werkzaamheden en bereikbaarheid volgt later in de Boskalis Projecten-app en op www.infoN243.nl.

Timo: “Sommige kabels en leidingen kunnen we pas verplaatsen wanneer Boskalis de werkzaamheden aan de N243 uitvoert vanaf de zomer van 2022. Naar verwachting doen we alle kabel- en leidingwerkzaamheden in 2022.” 

Fietsen langs projecten

Timo Schoon is ook coördinator Kabels en Leidingen voor het project Herinrichting A.C. de Graafweg (N241): “Als hobby beoefen ik triatlons. Hiervoor maak ik veel kilometers op de fiets. Vaak fiets ik als training langs de projecten die ik begeleid. Dan fiets ik bijvoorbeeld een ronde langs de N243 en N241.”

Timo Schoon

Timo Schoon.