Maart2020

  • Innovatie: fietsbruggen uit betonprinter

    (11 maart 2020)

    Wist je dat je bruggen van beton kan ‘printen’? De provincie laat 4 fietsbruggen op die manier ontwerpen. 3D-betonprinten is duurzaam, eenvoudig en efficiënt. De bruggen, die langs de N243 in Alkmaar en Beemster komen, worden dit jaar geprint en gebouwd.

  • Onderzoek naar kabels en leidingen

    (11 maart 2020)

    Bij wegwerkzaamheden is het belangrijk om te weten waar kabels en leidingen liggen. Want als er per ongeluk een kabel wordt geraakt, is het bijvoorbeeld mogelijk dat omliggende woningen zonder stroom komen te zitten.

  • In gesprek met ondernemers

    (11 maart 2020)

    Ondernemers uit de regio zijn na de uitgelopen werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug bezorgd dat de uitvoering van de herinrichting van de N243 voor hen wederom gepaard gaat met veel verkeersoverlast. De provincie ging daarom in december 2019 in gesprek met Ondernemend Regio Alkmaar (ORA) en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO).

  • Landschapsvriendelijke vangrail

    (11 maart 2020)

    De N243 is 1 van de provinciale wegen van Noord-Holland met veel zware bermongevallen. Bij de herinrichting van de weg is daarom veel aandacht voor het veiliger maken van de weg, waaronder voor de inrichting van de berm door het plaatsen van geleiderails (vangrails).

  • “Toen de tram hier nog reed…”

    (11 maart 2020)

    Met dank aan een bewoner aan de Noordervaart


    De voorloper van de provinciale weg N243 heeft in het verleden al heel wat meegemaakt. De weg was van oorsprong slechts een smal schelpenpad, is tweemaal verlegd en gaf in een ver verleden ruimte voor de trambaan tussen Alkmaar, Purmerend en Amsterdam. Vandaag de dag staan we weer voor een verandering: een reconstructie van de weg tussen Alkmaar en Avenhorn. Maar eerst een sprong in het verleden.

Uitgelicht