N243 in beeld

N243 in 3D-beelden

Bekijk hoe de N243 eruit komt te zien. Onderstaande visualisaties geven een indruk van de N243 na de herinrichting in vergelijking met de huidige N243. De beelden zijn 3D en 180 graden te draaien. In de visualisatie is het mogelijk van locatie naar locatie te gaan door op de 'schilderijtjes' te klikken of in het menu links op een andere locatie te klikken. De volgende locaties zijn in beeld gebracht:

Deze beelden geven een impressie van de toekomstige situatie en zijn ontwikkeld op basis van ontwerpgegevens die op moment van ontwikkeling bekend waren. Ze zijn daarom nog niet compleet en kunnen mogelijk afwijken van de werkelijkheid en de uiteindelijke situatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Visualisatie van het kruispunt Westdijk op de N243. In de nieuwe situatie wordt dit een rotonde.

N243 nu & straks

De 3D-beelden zijn in onderstaande video verwerkt met beelden van de huidige situatie van de N243.

Video N243 voor en na (YouTube)
Bekijk de video 'N243 Nu & straks' (YouTube)

3D-geprinte fietsbruggen

Bij de nieuwe inrichting van de Schermerhornerweg (N243) komen fietsbruggen over de Jispersloot, Vrouwensloot, Beemsterringvaart en Voordijksloot. Deze bruggen worden geprint met een 3D-betonprinter. Na 3 jaar ontwerpen, testen en een vergunningsaanvraag start in juli 2021 het 3D-betonprinten van fietsbruggen voor de N243.

Videostill 3D-printen fietsbruggen N243 een dag in de printfabriek
Bekijk in de video een werkdag in de speciale printfabriek van BAM Infra Nederland en Weber Beamix
(Youtube).

Videostill 3D-geprinte fietsbruggen
Bekijk de video over hoe 3D-geprinte bruggen worden gemaakt
 (YouTube)

In het vakblad Otar stond in editie 7 in 2020 een artikel over duurzaamheid en innovatie bij de N243 en in het bijzonder bij de ontwikkeling van de 3D-betonprint fietsbruggen. Lees hier (pdf, 2,87 MB) het hele artikel.

In het Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant stond 10 april 2020 een artikel over de fietsbruggen die door een 3D-betonprinter worden gemaakt voor de N243. Lees het hele artikel: Fietsbruggen geprint uit ’grote slagroomspuit’ (pdf, 943 kB).

'Kabelspeurders' langs de N243

Voor de herinrichting van de N243 wordt de ligging van kabels en leidingen onderzocht. In onderstaande video leggen ‘kabelspeurders’ uit wat hun werk precies inhoudt.

Video kabelspeurders langs N243
Bekijk de video 'Kabelspeurders langs N243'
 (YouTube)

Uitgelicht