N243 in beeld

3D-geprinte fietsbruggen

In het vakblad Otar is een uitgebreid artikel verschenen over duurzaamheid en innovatie bij de N243 en in het bijzonder bij de ontwikkeling van de 3D-betonprint fietsbruggen. Lees hier het hele artikel.

In het Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant is vrijdag 10 april 2020 een mooi artikel verschenen over de fietsbruggen die door middel van een 3D-betonprinter worden gemaakt voor de N243. Lees hier het hele artikel: Fietsbruggen geprint uit ’grote slagroomspuit’ (pdf, 943 kB).

Langs de N243 komen 4 bijzondere fietsbruggen. Ze worden gemaakt met een 3D-betonprinter. 

Videostill 3D-geprinte fietsbruggen
Kijk in deze video hoe de 3D-geprinte bruggen worden gemaakt (Youtube)

'Kabelspeurders' langs de N243

Voor de herinrichting van de N243 wordt onderzoek gedaan naar de ligging van kabels en leidingen. In dit filmpje leggen ‘kabelspeurders’ uit wat hun werk precies inhoudt.

Video kabelspeurders langs N243
Bekijk de video 'Kabelspeurders langs N243' (YouTube)

N243 nu & straks

Bekijk hoe de N243 er, naar verwachting op 1 april, komt uit te zien. Deze impressies geven een goed beeld van de situatie nu en de situatie na de herinrichting. Met onderstaand filmpje wordt de huidige en toekomstige situatie van de N243 geschetst:

Video N243 voor en na (YouTube)
Bekijk de video 'N243 Nu & straks' (YouTube)

N243 in 3D-beelden

De visualisaties geven een indruk van de N243 na de herinrichting en vergelijkt dit met de huidige N243. De beelden zijn 3D en 180 graden te draaien. U kunt in de visualisatie van locatie naar locatie gaan door op de 'schilderijtjes' in beeld te klikken of in het menu links in beeld op een andere locatie klikken. De volgende locaties zijn in beeld gebracht:

Deze beelden geven een impressie van de toekomstige situatie en zijn ontwikkeld op basis van ontwerpgegevens die op moment van ontwikkeling bekend waren. Ze zijn daarom nog niet compleet en volledig en kunnen mogelijk afwijken van de werkelijkheid en de uiteindelijke situatie. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Visualisatie van het kruispunt Westdijk op de N243. In de nieuwe situatie wordt dit een rotonde.

Uitgelicht