Werkzaamheden in uitvoering

Bekijk op deze pagina de werkzaamheden die aannemers Boskalis en BAM Infra in opdracht van de provincie Noord-Holland op dit moment uitvoeren aan de N243.

Grondwerkzaamheden april en mei 2022

In april en mei 2022 doet aannemer Boskalis verspreid over de N243 grondwerkzaamheden, zie onderstaande locaties.

Kruising N243 - Zuidervaart

Bij de kruising van de Noordervaart (N243) met de Zuidervaart bouwt aannemer Boskalis een fietsbrug en een verkeersbrug. Om de bruggen te kunnen bouwen, wordt de Zuidervaart tijdelijk met zand gedempt.

 • 2 tot uiterlijk 13 mei 2022: de westelijke rijbaan van de Zuidervaart (aan de kant van Alkmaar) is afgesloten voor verkeer. De parallelweg langs de N243 blijft open voor verkeer.
 • Na 13 mei 2022 is de Zuidervaart weer open.
 • Half mei tot maximaal eind mei 2022: heiwerkzaamheden.
 • Aansluitend start bouw bruggen.
 • Eind 2022: verwachting dat autoverkeer en fietsverkeer de bruggen kunnen gebruiken.

Kruising N243 - Molendijk

Oprijden naar en verlaten van de Noordervaart (N243) of Molendijk is niet mogelijk tijdens onderstaande werkzaamheden. 

 • 2 mei tot en met 13 mei 2022 doordeweeks: noordkant kruising van de Noordervaart (N243) met Molendijk (aan de kant van Schermerhorn) is afgesloten.
 • 7 en 8 mei 2022 (weekend): de kruising is open.
 • 30 mei tot en met 1 juni 2022: zuidkant kruising is afgesloten.
 • Doorgaand verkeer over de N243 heeft geen hinder.

Kruising N243 – Westdijk

Oprijden naar en verlaten van de Schermerhornerweg (N243) of Westdijk is niet mogelijk tijdens onderstaande werkzaamheden.

 • 2 tot en met 25 mei 2022 doordeweeks en in de weekend: zuidkant kruising van de Schermerhornerweg (N243) met Westdijk is afgesloten. 
 • 30 mei tot en met 3 juni 2022 doordeweeks en in de weekenden: noordkant kruising (aan de kant van Schermerhorn) is afgesloten.
 • Doorgaand verkeer over de N243 heeft geen hinder.

Kruising N243 – Kathoek

Aansluitend op de huidige werkzaamheden voor het (ver)plaatsen van kabels en leidingen rondom de kruising van de Provincialeweg (N243) met Kathoek werkt Boskalis op onderstaande data ook bij de kruising.

 • 9 mei tot en met 13 mei 2022: de westzijde (kant van Avenhorn) van de kruising is afgesloten.
 • 16 mei tot en met 20 mei 2022: de oostzijde (kant van Grosthuizen) is afgesloten.
 • De omleiding wordt ter plaatse aangegeven.

Werkzaamheden 3D-betongeprinte fietsbruggen

Tot juli 2022 werkt BAM Infra aan 3D-betongeprinte fietsbruggen voor de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot langs de Schermerhornerweg (N243). Het fietspad van de Schermerhornerweg (N243) is tijdens deze werkzaamheden afgesloten van de Beemsterringvaart tot de rotonde bij de Middenweg. Fietsers worden omgeleid via de Vrouwenweg, Oosthuizerweg, Westeinde en Oosteinde.

Omleiding fietsverkeer 28 januari - juli 2022
Bekijk deze omleidingsroutes (pdf, 408 kB).

Voormontage brugonderdelen

Alle geprinte brugonderdelen zijn van de printfabriek naar de zogenoemde voorbouwlocatie op de Noordervaart 117 gebracht. Daar doet BAM Infra de voormontage van de onderdelen.

Tijdelijke rotonde Westdijk voor veiligheid

Bij de kruising van de Schermerhornerweg (N243) en de Westdijk ontstond een probleem. De medewerkers moeten daar veilig kunnen werken en weggebruikers moeten veilig langs de werkzaamheden kunnen rijden. Daarom was een afscherming geplaatst. Door deze afscherming ontstond slecht zicht om de Schermerhornerweg (N243) op te rijden. Na meerdere klachten en meldingen losten BAM Infra en de provincie Noord-Holland het probleem op door een tijdelijke rotonde aan te leggen bij de kruising. BAM Infra plaatste de rotonde in de nacht van 9 op 10 maart 2022. Helaas waren er kort daarna 2 ongelukken bij de rotonde. Daarom pasten BAM Infra en de provincie de rotonde verder aan. De aanpassingen staan hieronder. 

Aan beide kanten van de rotonde staat een tekstkar met “matig uw snelheid" en "50 km/u".

Tijdelijke rotonde Westdijk tekstkar

De rotonde is beter zichtbaar gemaakt door extra verlichting in het midden van de rotonde.

Tijdelijke rotonde Westdijk verlichting

Uitgelicht