Werkzaamheden in uitvoering

Bekijk op deze pagina de werkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan de N243. Aannemer Boskalis voert de werkzaamheden uit.

Deeltraject N243 tussen Omval en rotonde Molendijk 

24 april - 1 augustus 2023: geen doorgaand verkeer mogelijk over de rijbaan en het fietspad van de Noordervaart (N243) tussen Omval bij Alkmaar en de rotonde Molendijk bij Schermerhorn.

Omleidingsroute doorgaand gemotoriseerd verkeer

Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N194 en de N242. Bekijk deze omleidingsroutes (pdf, 525 kB). 

Openbaar vervoer (buslijnen 123 en 129) rijdt via de parallelweg Noordervaart. Vervallen haltes op de N243 zijn: Omval, Drie Koningshoofden, Jansen, Wittenburg, Dorp, Menningweerweg, Witte Brug, IJzeren Brug, Hondenweg, Schermerdijk. Vervangende haltes zijn: Saturnusstraat P+R, 't Zuidje. Een tijdelijke halte staat ter hoogte van Stompetoren bij de kruising op de parallelweg. Bekijk actuele reisinformatie op de website van Connexxion

Omleidingsroute doorgaand autoverkeer Noordervaart (N243) 24 april - 1 augustus 2023

Stompetoren is bereikbaar via de Oterlekerweg. Bewoners en bedrijven van de N243 en Stompetoren kunnen rijden via deze ontsluitingswegen (pdf, 450 kB).

Ontsluitingswegen voor bewoners en bedrijven langs de N243 en van Stompetoren 24 april - 1 augustus 2023

Fietsverkeer langs de N243

Fietsers kunnen via de parallelweg Noordervaart (stille kant) rijden. Fietsers en voetgangers kunnen het afgesloten weggedeelte oversteken ter hoogte van de Rustenburgerweg en Oterlekerweg. Bekijk deze routes (pdf, 500 kB). 

Route fietsverkeer Noordervaart (N243) 24 april - 1 augustus 2023

Kruising Noordervaart (N243) - Oterlekerweg

Dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen hier wel de weg oversteken. Ontsluiting van Stompetoren is via de Oterlekerweg richting het noorden. Al het gemotoriseerd verkeer van en naar Stompetoren rijdt via de Oterlekerweg.

Kruising Noordervaart (N243) - Rustenburgerwerg

Noordzuidverbinding met Noordervaart (N243) en parallelweg Noordervaart dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen hier wel de weg oversteken.

Kruising Noordervaart (N243) - Oosternotweg

Dicht voor al het verkeer.

Kruising Noordervaart (N243) - Menningweerweg

Aansluiting met parallelweg Noordervaart is dicht. Fietsers en voetgangers kunnen hier wel oversteken.

Kruising Noordervaart (N243) - Zuidervaart

Aansluiting met parallelweg Noordervaart is open. 

Parallelweg Noordervaart (stille kant)

  • Er is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk over de parallelweg Noordervaart. De parallelweg is alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, fietsers, nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. 
  • Openbaar vervoer (buslijnen 123 en 129) rijdt via de parallelweg Noordervaart. Vervallen haltes op de N243 zijn: Omval, Drie Koningshoofden, Jansen, Wittenburg, Dorp, Menningweerweg, Witte Brug, IJzeren Brug, Hondenweg, Schermerdijk. Vervangende haltes zijn: Saturnusstraat P+R, 't Zuidje. Een tijdelijke halte staat ter hoogte van Stompetoren bij de kruising op de parallelweg. Bekijk actuele reisinformatie op de website van Connexxion
  • Kruising parallelweg Noordervaart met de Zuidervaart is open.  
  • Kruising parallelweg Noordervaart met de Menningweerweg is dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de parallelweg Noordervaart op en af. 

Uitgelicht