Werkzaamheden in uitvoering

Bekijk op deze pagina de werkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan de N243. Aannemer Boskalis voert de werkzaamheden uit.

Deeltraject N243 tussen rotonde Middenweg (N509) en Braken (N194)

9 januari – eind april 2023: geen doorgaand verkeer mogelijk tussen rotonde Middenweg (N509) en Braken (N194). 

Omleidingsroute doorgaand gemotoriseerd verkeer

Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N194 en de N242. Bekijk deze omleidingsroutes (pdf, 370 kB).

Openbaar vervoer

Op het traject tussen Hoorn en Avenhorn blijft buslijn 128 volgens de reguliere dienstregeling rijden. Haltes Avonhorn, Het hoog en Avenhorn, Protestantse Kerk vervallen. Vervangende halte: Avenhorn, Kolbei. Voor de verbinding tussen Avenhorn en Noordbeemster wordt een extra pendelbus ingezet tussen de tijdelijke halte Avenhorn, Brandweer en halte Noordbeemster, Oosthuizerweg. De dienstregeling van deze pendelbus sluit aan op lijn 129 in Noordbeemster. Bekijk actuele reisinformatie op de website van Connexxion.

Omleidingskaart autoverkeer N243 januari - april 2023

Omleidingsroute fietsverkeer

Het fietspad langs de Middenweg (N243) is afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers en scooters kunnen bij de Mijzerweg en de Vrouwenweg de N243 oversteken. De fietstunnel onder de kruising van de N243 met Kathoek is open. Bekijk deze omleidingsroutes (pdf, 603 kB). 

Voor fietsers tussen Kathoek en Noordbeemster en andersom is er een fietspendeldienst (niet voor brommers: zij rijden via de Noorddijk en Mijzerweg richting Jisperweg en andersom). Fietsers volgen hiervoor eerst de omleidingsroute via de Slimdijk en Noorddijk naar de kruising N243 met de Mijzerweg. Daar kunnen fietsers opstappen op de pendeldienst naar rotonde Middenweg. Fietsers kunnen zich melden bij de verkeersregelaars bij de rotonde Middenweg of bij de pendeldienst opstelplaats bij de Mijzerweg. Houd rekening met een langere reistijd door eventueel wachten op de pendeldienst en het in- en uitladen van de fietsen. 

Omleidingskaart fietsers N243 januari - april 2023

Rotonde N243 – Middenweg

De N243 is dicht voor doorgaand verkeer richting Avenhorn. Richting Alkmaar (N243) en Middenbeemster (N509) is de weg open.

Kruising N243 – Vrouwenweg

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk voor al het verkeer. Fietsers kunnen de kruising van west naar oost oversteken en hun weg vervolgen naar de Noorddijk of Jisperweg. Zie bovenstaande omleidingskaart. 

Kruising N243 – Mijzerweg

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk voor al het verkeer. Fietsers kunnen de kruising van west naar oost oversteken en hun weg vervolgen naar de Noorddijk of Jisperweg. Zie bovenstaande omleidingskaart.

Kruising N243 – Kathoek

Oprijden naar de N243 is niet mogelijk vanuit Avenhorn en Grosthuizen. De kruising is dicht tijdens de gehele duur van de werkzaamheden op dit deeltraject. Fietsers tussen Avenhorn en Grosthuizen kunnen gebruik maken van de fietstunnel onder de N243. 

Kruising N243 – Jaagweg 

Op- en afritten naar de N243 zijn dicht tijdens de gehele duur van de werkzaamheden op dit deeltraject.

Bruggen Zuidervaart

Januari 2023: de opgangen naar de bruggen worden geplaatst. 

Noordervaart (N243) bij Stompetoren

Januari – half maart 2023: damwanden plaatsen. Deze werkzaamheden worden zoveel als mogelijk vanaf het water uitgevoerd. Vanaf half januari wordt ook bij de bebouwde kom van Stompetoren gewerkt. 

Uitgelicht