Aan de slag!

(27 februari 2020)

Het is zover. Na een gedegen voorbereiding kan het werk beginnen: de N246 en een deel van de N244 krijgen een grote opknapbeurt. Het gaat om 16 km. provinciale weg, een flinke klus! Ook de Beatrixbrug en Kogerpolderbrug worden helemaal vernieuwd. Eind 2019 is het werk klaar. ‘Dan zijn de weg en de bruggen weer zo goed als nieuw,’ aldus Joris van Liebergen, omgevingsmanager van de provincie Noord-Holland. ‘Bovendien is dan ook de verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid verbeterd.’

Voorafgaand aan het werk heeft de provincie uitgebreid met de omgeving gesproken over een aantal ingrepen. Zo hadden bewoners en bedrijven een stem in de aanleg van de nieuwe rotonde bij de Woude en de komst van verkeerslichten bij Markenbinnen. Ook heeft Joris met betrokkenen overlegd over de uitvoering van de werkzaamheden. Wanneer gebeurt er wat, hoe kan het werk zo worden gedaan dat de hinder zo klein mogelijk is?

Joris: "Een van de grootste winstpunten is de aanleg van een tijdelijke brug naast de Beatrixbrug in 2018 en daarna, in 2019, naast de Kogerpolderbrug. Aannemer Dura Vermeer kwam met een brug met twee rijstroken, voor iedere rijrichting één. Het verkeer kan nu met aangepaste snelheid doorrijden. De tijdelijke bruggen zijn ook beweegbaar, dus ook de hinder voor het scheepvaartverkeer is te overzien."

Toch zal er een zekere mate van hinder zijn. Joris: "We zullen er als provincie, samen met de aannemer, alles aan doen om mensen op tijd en goed te informeren. Kijk regelmatig op de website of op Facebook. Laat van je horen als je tips of opmerkingen hebt!"

Joris
Joris van Liebergen

Uitgelicht