Uitvoerder Hans van der Ham aan het woord

(24 juli 2018)

Het is niet meer te missen: iedere automobilist, fietser, wandelaar of schipper die in de buurt van de Beatrixbrug in Westknollendam komt ziet het, hier gaat wat gebeuren! Voor Hans van der Ham, uitvoerder bij Dura Vermeer, zijn dit prachtige dagen. "Eindelijk zijn we buiten aan het werk, en nu op naar eind augustus." Wat er eind augustus gaat gebeuren, leest u in dit artikel.

Naast de Beatrixbrug staat een damwandstelling op een ponton. De heistelling plaatst buispalen in de waterbodem. Op de buispalen komen steunpunten en op die steunpunten komt het brugdek te liggen. De buispalen en steunpunten vormen de onderbouw van de tijdelijke brug. "Als het meezit en de buispalen gaan gemakkelijk de grond in, lukt het ons om 4 buispalen per dag te plaatsen", vertelt Hans. "Bovenop de buispalen komen de steunpunten voor de tijdelijke brug. Aan de kant van Westknollendam hebben we het eerste steunpunt al geplaatst. In het weekend van 25 en 26 augustus plaatsen we het brugdek van de tijdelijke brug en is de Tapsloot gestremd voor vaarweggebruikers. In de nacht van 7 op 8 september zetten we het wegverkeer om. Vanaf zaterdag 8 september rijdt u dus over de tijdelijke brug!"

hans

Hans van der Ham werkt nu 2,5 jaar als uitvoerder bij Dura Vermeer en heeft al verschillende projecten afgerond, zoals de aanleg van de brug nabij de Hornbach in Zaandam. Voordat Hans bij Dura Vermeer ging werken, was hij uitvoerder bij de Noord-Hollandse aannemer VBK. Hans is als uitvoerder betrokken bij de Beatrixbrug (de nieuwe naam wordt Prinses Amaliabrug) en de Kogerpolderbrug.

In de volgende nieuwsbrief komt Mark Klompstra aan het woord. Hij is als uitvoerder verantwoordelijk voor het wegengedeelte.

 

Uitgelicht