Laatste reeks werkzaamheden aan Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar

(10 maart 2020)

Tot eind maart is er een aantal afsluitingen om de laatste werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar af te ronden.
De weg wordt opnieuw geasfalteerd, verkeersborden en vangrails geplaatst en de wegmarkering wordt aangebracht. Eind maart wordt de Leeghwaterbrug in beide richtingen opengesteld voor het verkeer, mits de weersomstandigheden blijven meewerken.

Afsluitingen wegverkeer Heerhugowaard richting A9

Van maandagavond 9 maart tot en met vrijdagochtend 13 maart is de brug iedere avond/nacht afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur. In de ochtendspits van vrijdag 6 maart is de brug geopend tussen 6.00 en 10.00 uur voor het spitsverkeer.
Eind maart vindt er in beide richtingen nog een aantal afsluitingen plaats. Daarover volgt nog een bericht zodra de data en tijden bekend zijn.

Omleidingsroutes

Voor de afsluitingen geldt voor het wegverkeer een omleiding over de Westring van Alkmaar (N9). Bedrijventerrein Boekelermeer is te bereiken via het Kooimeerplein.

omleidingskaart LWB

Pontje en fietsbruggen

Het pontje vaart tot de openstelling van de brug op maandag tot en met vrijdag tussen 6.15 en 18.30 uur en tijdens wedstrijden van AZ. Als de brug wordt opengesteld voor het verkeer kunnen ook de fietsers gebruik maken van de brug.

Uitgelicht