Werkzaamheden in beeld Leeghwaterbrug N242

(03 december 2019)

Het afbouwen van de Leeghwaterbrug verloopt voorspoedig. De planning van de aannemer wordt nog steeds goed gevolgd. Hopelijk zit het winterse weer dit jaar ook een beetje mee. Al heeft de aannemer in de planning natuurlijk wel rekening gehouden met een aantal onwerkbare dagen. Welke belangrijke werkzaamheden er op de planning staan lees je in dit bericht.

Werkzaamheden op de planning

De aannemer is gestart met het aanbrengen van de gewapende grond op landhoofd West. Hierdoor is het straks mogelijk om asfalt aan te brengen, zodat het aan de westzijde al echt op een brug begint te lijken. Bij landhoofd oost is er inmiddels beton gestort voor het wegdek en de zijwanden. Ook is de aannemer begonnen met het dichtmaken van de brugkelder. De brugkelder is de ruimte waar het contragewicht van de brug in beweegt, maar ook de locatie waar de technische installatie staat (besturing van de brug). Het brugdek is het dak van de kelder waar straks de auto’s over heen rijden.

Aan het einde van de werkzaamheden gaat de aannemer asfalteren en volgt er een testperiode. Deze werkzaamheden staan gepland voor de periode februari en maart. Deze werkzaamheden brengt een aantal stremmingen met zich mee voor zowel de vaar- als de weggebruiker.

Betonstort

Werkzaamheden brug         

Stremming 1: 1 dag stremmen van de vaarweg (feb)
Stremming 2: 1 dag stremmen van de vaarweg (feb/mrt)
Stremming 3: een weekend de Leeghwaterbrug aan beide richtingen afgesloten (feb/mrt)
Stremming 4: 5 aaneengesloten doordeweekse nachten de weg van Heerhugowaard richting A9 afgesloten

Natuurlijk laten wij de exacte data en tijdstippen weten als daarover meer bekend is.

Uitgelicht